Turnu Severin: Lăsat în libertate, după ce a condus fără permis o maşină neînmatriculată şi a lovit o maşină a Jandarmeriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua oară în acest an, un tânăr de 22 ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins aseară, de poliţişti, circulând fără permis şi cu un autoturism neînmatriculat. 

Aseară, pe DN 56 A, pe raza localităţii Punghina, un echipaj de poliţie a recunoscut în trafic un autoturism neînmatriculat. Poliţiştii au încercat să oprească maşina, însă şoferul a refuzat şi şi-a continuat drumul, în ciuda semnalelor sonore şi luminoase care îl vizau.

După o urmărire ca-n filme, de circa doi kilometri, oamenii legii au chemat în ajutor alţi colegi de la Rutieră, care au venit însoţiţi de jandarmi.  Şi-au dat seama că nu au sorţi de izbândă, iar tânărul nu se dă bătut, astfel că au încercat să îi taie acestuia calea. Supărat că nu mai avea cum să scape, tânărul a lovit maşina Jandarmeriei.

“Având în vedere că la faţa locului s-a adunat un grup numeros de persoane care au devenit recalcitrante şi împiedicau poliţiştii în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un poliţist rutier a procedat la executarea în plan vertical, a trei focuri de armă, cu armamentul din dotare, în vederea detensionării situaţiei create şi evitarea unor acţiuni violente din partea acestora.

Menţionăm că în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime omeneşti”, ne-a precizat Andreea Dobre, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Tânărul a fost reţinut, noaptea trecută, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, măsură ce nu a fost însuşită de procurori.

Obişnuit cu urmărirea şi cu focurile de armă

Nu este prima dată când tânărul, V. Ionuţ (22 ani) este prins la volan fără permis. În luna ianuarie, el a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56 A, pe raza localităţii Vânători, având montate plăcuţe cu numere de înmatriculare expirate şi fără a poseda permis de conducere.

Întrucât a refuzat să oprească, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar după aproximativ 7 km, agentul de circulaţie a făcut uz de armă, tragând în aer două focuri de avertisment, după care 10 gloanţe în anvelopele autoturismului, fapt ce a condus la imobilizarea tânărului. Nici la acea dată, procurorii de pe lângă Parchetul Vânju Mare nu şi-au însuşit propunerea de arestare preventivă a tânărului pentru 29 de zile.

Tânărul s-a ales acum cu cel de-al treilea dosar penal.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite