Turnu Severin: Lăcaşurile de cult sunt supuse controalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujitorii bisericilor şi mănăstirilor sunt sfătuiţi să asigure măsurile elementare de apărare împotriva incendiilor
Slujitorii bisericilor şi mănăstirilor sunt sfătuiţi să asigure măsurile elementare de apărare împotriva incendiilor

Inspectorii de la Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” vor efectua, astăzi şi mâine, un control de prevenire la mănăstirile Cerneţi şi Mraconia.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Naşterii Domnului, inspectorii de la Prevenire din cadrul ISU “Drobeta” vor desfăşura, în perioada 7 – 10 decembrie a.c., controale de prevenire la lăcaşurile de cult.

Pentru astăzi şi mâine au fost programate mănăstirile Cerneţi şi Mraconia, iar pentru joi şi vineri mănăstirile Topolniţa şi Vodiţa.

“Activităţile preventive se vor derula în scopul reducerii riscurilor de producere a incendiilor. Pe timpul controalelor, se va urmări verificarea spaţiilor destinate pentru aprinderea şi aşezarea lumânărilor, dar şi a modului de exploatare a instalaţiilor utilitare, verificarea şi menţinerea permanent liberă a căilor de acces, evacuare şi intervenţie în caz de incendiu. Se va urmări, totodată, existenţa şi întreţinerea corespunzătoare a instalaţiilor de paratrăsnet, dar şi verificarea  dotării cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor”, a declarat plt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite