Turnu Severin: Jumătate din firmele mehedințene ar putea fi dizolvate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenții comerciali întârzie depunerea situațiilor financiare la Regsitrul Comerțului și riscă dispariția de pe piață. Până acum, doar 50% dintre ei s-au prezentat la sediul instituției. Patronii mai au timp până luni seara să intre în legalitate.

Agenții comerciali de pe raza județului Mehedinți își pun în pericol propriile afaceri. Deși termenul limită în care aceștia sunt obligați să depună situațiile financiare ale societăților la Registrul Copmerțului este 31 mai, doar jumătate din ei s-au prezentat, până acum, la sediul instituției.

„Până acum s-au prezentat la noi aproximativ 50% din agenții economici din județ, un procent destul de mic având în vedere faptul că luni este ultima zi când mai pot face acest lucru. Probabil, la sfârșitul zilei de luni vor fi 70-80% prezenți”, ne-a spus Veronica Vâlcea, directorul Oficiului Național al Registrului Comerțului(ONRC), filiala Mehedinți.

Potrivit legii, până în data de 31 mai, toți agenții economici trebuie să depună situația economică. Cei care nu respectă acest lucru vor avea parte de sancțiuni dure. În afara sancțiunilor pecuniare impuse de Administrația Financiară, societățile pot fi chiar dizolvate.

„Potrivit articolului 237 din legea 31, Registrul Comerțului poate dizolva o societate care nu și-a depus la timp situația financiară pe anul precedent”, mai spune Veronica Vâlcea.

Program prelungit până la 8 seara
Pentru ca toată lumea să își găsească timp pentru a trece pe la sediul ONRC Mehedinți, instituția a decis prelungirea programului cu nu mai puțin de 4 ore, până la ora 20, în condițiile în care, în mod obișnuit, se lucra până la ora 16.

„De două săptămâni s-a prelungit programul, pentru ca nimeni să nu rămână fără situația depusă. Luni, în ultima zi de depunere, vom lucra până la ora 20”, ne-a spus Claudius Iordache, referent în cadrul instituției.

„Mulți dintre patroni nu cunosc bine legea și au impresia că pot depune aceste acte și mai târziu, fără să pățească nimic. Și eu am un program foarte încărcat, dar mi-am făcut timp să vin, pentru că este ceva important, nu poți trece așa ușor cu vederea”, ne-a spus Cosmina Tudor, o afaceristă venită la timp la ONRC.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite