Turnu Severin: Jandarmii îi învaţă pe elevi cum se pot feri de violenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii continuă seria acestor acţiuni şi în alte instituţii de învăţământ
Jandarmii continuă seria acestor acţiuni şi în alte instituţii de învăţământ

Elevii Şcolii Generale “Mihai Viteazul” şi Grupului Şcolar “Matei Basarab” din Strehaia au fost instruiţi de jandarmi în ceea ce priveşte violenţa, plantele etnobotanice, dar şi absenteismul şi abandonul şcolar. 

Jandarmii mehedinţeni s-au aflat, din nou, în mijlocul elevilor, de data aceasta fiind oaspeţii Şcolii Generale “Mihai Viteazul” şi Grupului Şcolar “Matei Basarab” din Strehaia.  

Elevii au aflat cum se pot feri de violenţă, care sunt atribuţiile şi rolul Jandarmeriei Române, dar şi cunoaşterea cadrului legislativ pe anumite domenii de interes, cu scopul de a reduce astfel numărul faptelor antisociale în instituţiile de învăţământ.

“Alături de elevi, s-au aflat lucrători din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii, care i-au sfătuit pe elevi cum să procedeze pentru a nu deveni victimele persoanelor care încalcă legea, dar şi cum să se ferească să intre în anturaje dubioase”, ne-a precizat cpt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mehedinţi.  

Alte teme de discuţie au fost prevenirea infracţiunilor cu violenţă, a infracţiunilor de furt,  absenteismul şi abandonul şcolar, dar şi cazuri concrete privitoare la modul în care elevii pot fi victimele faptelor antisociale.

“Participanţii la discuţii şi-au manifestat interesul şi în legătură cu alte tendinţe ce pot însoţi consumul de droguri, solicitând informaţii despre combaterea violenţei în şcoli şi, mai ales, cerând informaţii şi opinii avizate legate de plantele etnobotanice”, a adăugat căpitanul Claudia Mendea. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite