Turnu Severin: Jandarmii au intervenit "în forţă" pe Stadionul Municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţe ale Jandarmeriei Mehedinţi şi Poliţiei Comunitare Severin au intervenit, ieri, în forţă, pentru restabilirea ordinii publice şi evacuarea suporterilor turbulenţi care au vandalizat tribunele din interiorul Stadionului Municipal. Din fericire, a fost vorba doar de un exerciţiu tactic.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi Serviciul Public de Poliţie Comunitară- forţele de ordine cu atribuţii pe linia asigurării ordinii şi liniştii publice în zonele adiacente arenelor sportive, dar şi în incinta acestora- au desfăşurat, joi, un instructaj comun şi un exerciţiu demonstrativ pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.
 
Înainte de debutul turului competiţional de fotbal 2010-2011 pentru Liga I, jandarmii şi poliţiştii comunitari au revizuit în detaliu atribuţiile ce revin fiecărei structuri potrivit Legii nr. 4/ 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport.

Astfel, ei au organizat un exerciţiu practic pentru aplanarea unui conflict ce s-ar putea produce în incinta stadionului, cu scopul de a preveni şi descuraja producerea oricăror incidente la partidele de fotbal pe care Universitatea Craiova le va disputa pe stadionul severinean, începând cu data de 24 iulie a.c., în ediţia de campionat 2010-2011.

Potrivit scenariului, mai mulţi suporteri au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, la o partidă de fotbal cu grad ridicat de risc, iar forţele de ordine au intervenit imediat pentru restabilirea ordinii publice şi evacuarea suporterilor turbulenţi care au vandalizat tribunele din interiorul stadionului.

“Exerciţiul a urmărit însuşirea şi punerea în practică a reglementărilor legale privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, perfecţionarea deprinderilor participantilor privind formele si procedeele de acţiune ale jandarmilor, în cooperare cu poliţiştii comunitari, antrenarea efectivelor în sistem integrat pentru executarea eficientă a intervenţiei”, a declarat lt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite