Turnu Severin: Jandarm trecut în rezervă pentru acte de indisciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm din Mehedinţi a fost trecut în rezervă. Decizia aparţine Consiliului de judecată constituit la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Mehedinţi care l-a găsit, pe subofiţer, vinovat de mai multe acte de indisciplină în timpul serviciului.  

În timp ce executa serviciul de pază şi protecţie la Judecătoria oraşului Vînju Mare, plutonierul Gheorghe Rotaru a fost implicat, la mijlocul lunii trecute, într-o altercaţie verbală cu agentul de pază de la Spitalul orăşenesc din localitate.

Cearta dintre cei doi, care ar fi trebuit să vegheze la liniştea celor două instituţii, a fost urmată de aruncări cu obiecte contondente (pietre), rezultând spargerea firmei luminoase de la Spitalul Vînju Mare.

„În urma verificărilor efectuate la faţa locului, de comisia formată în acest sens, s-a constatat că în momentul producerii evenimentului, subofiţerul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care a fost trimis în faţa Consiliului de Judecată.

Subofiţerul a fost găsit vinovat de nerespectarea atribuţiilor funcţionale, încălcarea codului de etică şi deontologie al poliţistului şi prevederilor statutului cadrelor militare, iar consiliul de judecată a hotarât  măsura trecerii în rezervă”
, a precizat cpt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi. 
 
Într-un comunicat de presă emis ieri, se subliniază faptul că “echipa managerială a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi nu a tolerat şi nu tolerează acte de indisciplină la nivelul lucrătorilor instituţiei, împotriva celor care încalcă prevederile actelor normative în vigoare, vor fi aplicate cu fermitate măsurile legale ce se impun”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite