Turnu Severin: Iulian Berciu, electronistul care ştie toate secretele apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o experienţă de peste 25 de ani în serviciile de furnizare a apei potabile în Severin, directorul Iulian Berciu se poate mândri cu o carieră de succes în slujba oamenilor.

Pasionat de electronică şi instalaţii, Berciu Iulian se numără printre veteranii angajaţilor la firma de apă potabilă din Severin.

În cei douăzeci şi cinci de ani de experienţă, din care zece pe funcţie de conducere, a acumulat foarte multe cunoştinţe în domeniu, construindu-şi o carieră de succes.

Deşi în perioada liceului s-a dovedit a fi pasionat de electronică,  destinul a avut alte planuri cu el. Odată cu trecerea anilor, a descoperit că domeniul în care activează şi în prezent este unul fascinat, şi, mai spune acesta, unul de care nu se poate lipsi.

„După ce am terminat şcoala generală, m-am dus la un liceu de electrotehnică pentru că asta era hobby-ul meu. Mai târziu, la facultatea unde voiam eu să ma duc era foarte mare concurenţă la vremea aceea. Am intrat, iar la sfârşit, în funcţie de medie se făceau repartizări. Pentru că am avut medie mare, am ales Mehedinţiul şi astfel am ajuns să lucrez aici“, ne spune Iulian.

Considerându-se o fire calmă, dar ambiţioasă, bărbatul spune că lucrul cu oamenii este printre avantajele acestei meserii.

În liceu repara televizoarele vecinilor

„În domeniul ăsta îmi plac instalaţiile, să le proiectez, să dau soluţii tehnice şi să fac muncă de teren. Lucrez foarte bine cu oamenii, eu sunt o fire calmă şi încerc din răsputeri să rezolv problemele clienţilor. Acum avem în derulare proiectul de modernizare a reţelei de apă potabilă din oraş, proiect de care sunt foarte mândru pentru că oraşul nostru avea nevoie de aşa ceva“, mai spune acesta.

În liceu, bărbatul era îndrăgostit de tot ce ţinea de electronică.

Ba mai mult, de fiecare dată când avea ocazia, îşi descoperea talentul şi în faţa celor care aveau nevoie de repararea unui aparat.

„În tinereţe eram pasionat de electronică. Îmi plăcea să repar diferite aparate electrocasnice. Când eram în liceu toţi vecinii mă chemau să le repar ba câte un televizor, ba câte un radio.De când a evoluat tehnica şi se lucrează pe circuite integrate e mai greu“, ne spune cu o oarecare tristeţe Iulian Berciu.

La fel ca toţi oamenii de succes, a început de jos, avansând de la o funcţie mică la una de conducere.

„Facultatea am făcut-o în perioada 80-85’. La terminarea studiilor am fost repartizat în Mehedinţi, iar de atunci lucrez în aceeaşi instituţie. Am început la Secţia Apă - Canal, apoi am trecut la Serviciul Abonaţi, am devenit director general, iar în prezent sunt director tehnic“, încheie „veteranul“ instalaţiilor de apă.

Întrebări şi răspunsuri
Aveţi regrete în viaţă?

Nu am niciun regret. Mă consider un om împlinit din toate punctele de vedere, atât personal, cât şi profesional. Am o familie minunată, am reuşit chiar să îmi fac şi o căsuţă.
Dacă ar fi să vă reprofilaţi, în ce domeniu aţi activa?
Cu siguranţă tot în acest domeniu aş lucra. Pot spune că am deja o experienţă vastă şi asta ştiu să fac cel mai bine. În plus, îmi desfăşor activitatea cu o foarte mare pasiune.

Ce-i place?
„Mi-a plăcut încă din tinereţe să citesc. Eram atras, în special, de romanele poliţiste şi de cele scrise de autori români. Îmi place lucrul cu oamenii şi să mă simt util.“
Ce nu-i place?
„În primul rând nu suport minciuna şi mincinoşii, persoanele care fac totul numai cu un scop, cele care linguşesc pentru a obţine diverse avantaje.“

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite