Turnu Severin: Ion Croitoru, gustă succesul în asigurări după o tinereţe în fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trăit vreme de trei decenii prin şi pentru sportul-rege, iar acum face carieră ca manager în branşa asiguratorilor.

Ion Croitoru se poate mândri cu tot ce ştie despre fotbal, sport de care este legat de peste 30 de ani.

„Hobby-ul meu a fost întotdeauna sportul-rege. Am fost fotbalist, am fost şi arbitru, iar din 2001sunt observator federal în Ligile a II-a şi a III-a. Am jucat fotbal din 1972 până în 1983, din pură pasiune. Am lăsat apoi mingea şi am luat fluierul, arbitrând până în 1998, când am devenit vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal“, spune acesta.

De-a lungul timpului, a câştigat numeroase cupe şi diplome în cariera sportivă. Acum le păstrează pe toate cu sfinţenie în biroul său de agent în asigurări, domeniu ales tot din pasiune, dar şi din raţiuni practice.

Subalternii, a doua familie

Fire activă, comunicativă, Ion Croitoru a decis că i-ar prinde foarte bine un job în asigurări.  În paralel cu activitatea sportivă, observatorul a lucrat din 1995 în domeniul asigurărilor, în ultimii cinci ani ocupând funcţii de conducere.

„La început a fost o încercare. Apoi am fost captivat de provocările pe care le presupune acest tip de business. Am avansat treptat şi am ajuns relativ repede să mă bucur de roadele muncii mele. De o importanţă capitală în acest domeniu este încrederea, pentru că, mai întâi de toate, omul se asigură la om“,spune Ion Croitoru. El crede că secretul reuşitei ca manager în asigurări este o bună comunicare cu personalul. „Noi nu avem o relaţie şef-angajat. Colectivul cu care lucrez este pentru mine a doua familie“, spune Ion Croitoru.

Observatorul federal este bucuros că fiica sa cea mică, Georgiana, i-a călcat pe urme. „De când avea 16 ani fiica mea Georgiana arbitrează, iar eu mă duc ori de câte ori îmi permite timpul să îi urmăresc meciurile“, încheie mulţumit severineanul.

Aveţi vreun regret?
Nu. Am o familie minunată, iar din punct de vedere al carierei mă declar mulţumit şi împlinit. Poate aş fi putut ca unele lucruri să le realizez mult mai bine, dar nu este timpul pierdut. Îmi place să mă simt util şi să ajut oamenii care îmi cer acest lucru.

Cum vă puteţi caracteriza în câteva cuvinte?
Sunt un om credincios, cu frică de Dumnezeu. Am învăţat de mic că trebuie să respect dacă vreau să fiu respectat. Sunt o fire sociabilă, deschisă şi detest monotonia. Chiar dacă am trecut de pragul tinereţii, sunt foarte activ, mai mereu pe fugă, şi am satisfacţia că eforturile depuse nu sunt în zadar.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite