Turnu Severin: Investiţii blocate de promisiuni neonorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Podeni, asfaltarea şi lucrările la reţeaua de canalizare nu pot fi terminate pentru că autorităţile n-au primit banii necesari.

Primăria comunei mehedinţene Podeni a câştigat, în acest an, două proiecte în valoare de 4,5 milioane lei.

Este vorba despre construcţia reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare, lucrări finanţate cu fonduri guvernamentale, în valoare de 3 milioane lei, pentru satul Podeni, dar şi despre asfaltarea unui drum comunal ce face legătura între localităţile Cireşu şi Podeni, pentru care s-au alocat de la bugetul de stat circa 1,5 milioane lei.

Termenul de execuţie al primului proiect era toamna acestui an, însă cum banii nu au ajuns la timp de la Bucureşti, lucrarea nu a mai putut fi terminată, până acum realizându-se doar 30 la sută din ea.

„Am primit până acum 450.000 lei şi s-a lucrat de 800.000. În funcţie de fonduri, aşa lucrează şi constructorul”, ne-a spus Ilie Rogobete, primarul comunei Podeni. 

image

Lipsa banilor a lăsat drumul neasfaltat
Un alt proiect neterminat în zonă este cel de modernizare a drumului comunal 3, care face legătura între localităţile Cireşu şi Podeni.

Investiţia se ridică la 1,5 milioane lei, însă cum banii nu au venit nici aici toţi, lucrările nu au fost finalizate. Astfel că drumul a fost asfaltat pe diferite tronsoane.

„Pe raza comunei Podeni, am asfaltat doi kilometri de drum, dar nu s-au făcut rigolele, pentru că n-au mai fost bani. Am primit doar 150.000 lei şi sperăm ca până la sfârşitul anului să mai primim 100.000 lei. 

Comuna Cireşu a asfaltat şi ea vreo trei kilometri. Li s-a dat şi lor ceva bani, dar nici acolo nu au venit toate fondurile necesare”, a adăugat Ilie Rogobete.

image

Apă curentă în satele Gornenţi şi Malarişca
Avantajele implementării unor astfel de proiecte se simt în creşterea nivelului de trai la nivelul localităţii.

Edilul şef Ilie Rogobete susţine că de când satele Gornenţi şi Malarişca beneficiază de alimentare cu apă, a crescut şi nivelul de trai al celor 160 de familii care trăiesc acolo.

„Oamenii au început să-şi facă băi. Înainte, apa era adusă de la un kilometru distanţă, de la fântâni. Acum, a crescut nivelul de trai”, a mai spus  primarul din Podeni.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite