Turnu Severin: Intrarea în Severin va fi străjuită de o replică a podului lui Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 4 luni de zile, cei ce tranzitează oraşul vor putea vedea o dublura a celui mai important vestigiu istoric din judeţ. Aceasta va fi amplasată în intersecţia Serpentinei Roşiori şi Calea Timişoarei cu Bulevardul Carol I.

În aproximativ patru luni de zile, o dublură a Podului lui Traian va putea fi admirată la intrarea din Severin, dinspre Timişoara.

Acest lucru este posibil datorită faptului că autorităţile locale au  decis să construiască o replică a celui mai important vestigiu turistic din Mehedinţi, pentru a putea fi admirată de toţi trecătorii ce tranzitează oraşul. Dublura va fi ridicată la sensul giratoriu în intersecţia Serpentinei Roşiori şi Calea Timişoarei cu Bulevardul Carol I.

În prezent, se lucrează intens la terasamentul pe care va fi amplasat piciorul podului, ba mai mult pentru a semăna cu originalul, acesta va fi înconjurat de apă şi iarbă.

“Vom construi un bazin de apă, al cărui luciu va imita Dunărea. Va avea o pantă şi va da senzaţia că apa curge. Piciorul podului va avea o deschidere de aproximativ 7 metri, va fi construit din beton şi va fi placat cu piatră aparentă”, ne spune inginerul Nicuşor Cozocea, şef  de şantier.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite