Turnu Severin: Interes ridicat la Bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asigurările și turismul au fost cele mai căutate domenii, iar absolvenții de studii superioare au la dispoziție doar 12 locuri

Severinenii aflați în căutarea unui angajator au venit în număr mare, astăzi, la sa sala de festivități a liceului „Domnul Tudor”, acolo unde s-a desfășurat Bursa Generală a locurilor de muncă.

Într-un județ cu peste 17.000 de șomeri, interesul pentru un loc de muncă stabil este unul ridicat, iar oamenii s-au înghesuit să îi cunoască pe cei care le-ar putea oferii un salariu lunar. AJOFM Mehedinți, cu ajutorul companiilor care au participat la eveniment, a pus la dispoziție un număr de aproximativ 350 de locuri de muncă, în diferite domenii de activitate.

„Am decis să participăm la acest eveniment pentru că e o cale mai ușoară de a cunoaște îndeaproape pe cel pe care urmează să îl angajezi. Este sezonul construcțiilor și avem nevoie de oameni capabili și serioși, pe care sper să îi găsim aici”, ne-a spus Manuela Traian, managerul unei firme de construcții.

Circa 80% dintre posturi vin de la firme din Severin, însă nu au fost neglijați nici oamenii din județ, pentru care a fost rezervat un sector special. Astfel, angajatori din Orșova, Baia de Aramă, Cujmir sau Vânju Mare au pus la bătaie peste 50 de locuri de muncă.

Severinenii vor mai multe posturi
Cei aflați în căutarea unui loc de muncă s-au arătat interesați de bursă, însă majoritatea și-ar fi dorit o ofertă mai bogată.

„Stau de un an acasă și nu-mi găsesc nimic. Caut un post de secretară sau muncă de birou, mi-am și notat câteva numere de telefon, dar aș fi vrut să am mai multe opțiuni”, ne-a spus Janina Olteanu, o tânără șomeră, de 28 de ani.

Anul acesta, cele mai vânate standuri au fost cele din domeniul asigurărilor și turismului. Pentru absolovenții de studii superioare, bursa oferă numai 12 locuri de muncă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite