Turnu Severin: Începe exodul de Revelion către hotelurile din Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătăresele localurilor sârbeşti au început pregătirile.
Bucătăresele localurilor sârbeşti au început pregătirile.

Agenţii de turism spun că anul acesta majoritatea clienţilor s-au uitat la tarifele scăzute şi locaţiile mai apropiate de casă.

Cei care nu s-au decis încă unde să-şi petreacă Revelionul mai au câteva zile la dispoziţie pentru a se hotărî. Agenţiile de turism din Severin au pus la dispoziţie celor interesaţi oferte dintre cele mai atractive. De departe, cea mai tentantă ofertă este cea a petrecerii Revelionului la vecinii sârbi. Preţul mai mult decât rezonabil, distanţa foarte mică şi, în plus, preparatele sârbeşti de calitate sunt doar câteva din motivele pentru care mulţi ar opta pentru această variantă. Între timp, restaurantele mici din Severin nu vor organiza mese festive în noaptea dintre ani din cauză că nu au destui clienţi şi ar cheltui mai mult decât ar câştiga.

„Ne place atmosfera de acolo“

De exemplu, la hotelul Djerdap din Kladovo, localitate situată la câţiva kilometri de vama româno-sârbă de la Porţile de Fier I, o persoană trebuie să achite 86 de euro pentru noaptea de Revelion, în care se oferă bufet suedez, o noapte de cazare şi un mic dejun în dimineaţa de 1 ianuarie. Severinenii sunt foarte încântaţi de oferta vecinilor noştri sârbi. „De doi ani încoace, eu, soţia şi un grup de prieteni facem Revelionul numai la sârbi. Ne place atmosfera de acolo, preţurile sunt bune şi în plus nu am parte în noaptea dintre ani de manelele care răsună prin toate restaurantele noastre din Severin. Servirea este ireproşabilă. Sârbii ştiu să te primească, în aşa fel încât să treci şi altădată pe acolo”, ne-a spus Dorin Marcu, din Drobeta Turnu Severin.

60 de feluri de mâncare puse pe masă

În bufetul suedez oferit în noaptea de Revelion, se vor pregăti şaizeci de feluri de mâncare, adică cincisprezece gustări calde, cincisprezece gustări reci şi treizeci de mâncăruri normale. De pe masă nu vor lipsi băuturile tradiţionale sârbeşti. Atmosfera va fi întreţinută de formaţii de muzică românească şi sârbească. Oferta este tentantă şi la hotelul Lepenski Vir din Donji Milanovac, numit astfel după situl arheologic aflat la vreo 14 kilometri de localitate, spre Belgrad. Aici, pentru patru nopţi de cazare şi masă inclusă, biletul pentru o persoană costă 170 de euro. Agenţiile de turism mai au locuri disponibile şi la câteva hoteluri din staţiunea Băile Herculane. Pentru un sejur de patru zile, care include şi masa festivă de Revelion, un client trebuie să scoată din buzunar în jur de 700 de lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite