Turnu Severin: Încasări record la Taxe şi Impozite Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale vor fi deschise în primele două sâmbeteale lunii decembrie
Ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale vor fi deschise în primele două sâmbeteale lunii decembrie

În zece luni, funcţionarii au fost reuşit să strângă, din încasări, mai mulţi bani decât în tot anul 2009. Blocarea conturilor bancare pentru cei care nu şi-au plătit datoriile a avut efectele scontate.

Până la sfîrşitul lunii trecute, în casieriile direcţiei de Impozite şi taxe Locale Severin s-au adunat, nu mai puţin de 24,2 milioane lei. Cifra este considerabilă, având în vedere că depăşeşte cu mult încasările din întreg anul 2009.

„Am constatat faptul că, la data de 31 octombrie, am reuşit să încasăm tot bugetul anului 2009 şi să-l depăşim cu circa două miliarde şi jumătate de lei vechi.

Iar dacă ar fi să comparăm cu aceeaşi perioadă a anului trecut, am avea un plus de 44 miliarde lei vechi”, ne-a spus Ion Săftoiu, directorul instituţiei.
 
Popririle pe venituri i-a cam speriat pe contribuabili
Pentru recuperarea banilor, funcţionarii au apelat la somarea şi chiar poprirea conturilor bancare ale datornicilor. „Eu zic că a fost un lucru benefic pentru noi, pentru că-i conştientizează pe oameni să-şi plătească dările.

Automat, în momentul în care li se fac popririle vin să-şi achite taxele integral. Mai avem în lucru astfel de măsuri şi sperăm să aibă efect”, a adăugat directorul Ion Săftoiu. 

Măsură de constrângere există chiar şi pentru cei care nu-şi plătesc amenzile. Este vorba despre munca în folosul comunităţii.

Chiar dacă procedura cere timp, ea dă roade, pentru că o parte dintre cei aflaţi în această situaţie preferă să-şi achite datoriile la casierie decât să muncească în folosul comunităţii.

Până acum, 60 de severineni au fost condamnaţi la 1058 de ore de muncă în folosul comunităţii, pentru datorii la fiscul local. Alte 100 de dosare sunt la instanţă şi aşteaptă undă verde.

Ghişeele sunt deschise şi pe 4 şi 11 decembrie
Pentru ca severinenii să-şi poată achita dările către stat, până la sfârşitul anului, conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Severin a luat decizia ca primele sămbete ale lunii decembrie să fie lucrătoare. Ghişeele vor fi deschise, şi în aceste zile, în intervalul orar 8,00 - 13,00. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite