Turnu Severin: În ciuda datoriilor, toate asociaţiile au căldură de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Ion Mîţu stă de vorbă cu administratorii
Prefectul Ion Mîţu stă de vorbă cu administratorii

De două zile, peste 15.000 de severineni stau în frig, din cauza datoriilor acumulate la furnizorul de agent termic. În urma unei discuţii pe care a avut-o cu conducerea RAAN, prefectul a obţinut promisiunea că apa caldă şi căldura se reiau începând de astăzi. 

Prefectul județului Mehedinți, Ion Mîțu, s-a întâlnit, astăzi, cu conducerea Regiei Autonome pentru Activități Nucleare pentru a stabili detaliile reluării furnizării agentului termic către asociațiile de locatari care au rămas fără căldură și apă caldă din cauza datoriilor.

În urma discuțiilor, s-a hotărât ca, de astăzi, toate asociațiile să primească apă caldă și căldură, urmând să fie stabilite grafice pentru reeșalonarea și recuperarea datoriilor.

“Am considerat că nu este normal ca mii de familii să îndure frigul în apartamente, chiar înainte de sărbători, în condițiile în care temperaturile de afară au scăzut sub 0 grade Celsius.

Am căzut de comun acord să fie găsite alte soluții de recuperare a datoriilor, deoarece prin întreruperea furnizării apei calde și încălzirii au de suferit și acei locatari care și-au achitat datoriile și nu au restanțe.

Mi se pare incorect ca pentru câțiva rău platnici să sufere toți”, a declarat prefectul Ion Mîţu.

Furnizarea apei calde şi a încălzirii a fost reluată către toate cele 78 de asociații de proprietari care au datorii ce însumează peste 10 milioane de lei.

Potrivit prefectului, pe viitor, vor trebui întocmite contracte individuale pentru furnizarea agentului termic. Astfel, nu se va mai pune problema ca toți locatarii să sufere din cauza celor care nu plătesc, fiecare răspunzând, individual, în cazul în care nu-şi achită factura la încălzire.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite