Turnu Severin: În Mehedinţi, a luat fiinţă “Banca de Alimente”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucea Roşie Mehedinţi strânge alimente pentru oamenii nevoiaşi
Crucea Roşie Mehedinţi strânge alimente pentru oamenii nevoiaşi

Persoanele vulnerabile sunt în atenţia voluntarilor de la Crucea Roşie Mehedinţi, care le oferă ajutoare constând în hrană.

Proiectul “Banca de Alimente” poartă amprenta Crucii Roşii şi presupune colectarea alimentelor greu perisabile în containerele plasate după casele de marcat ale singurului hypermarket din Severin, apoi stocarea lor în depozitele Crucii Roşii şi distribuirea către persoanele vulnerabile.

Acţiunea de distribuire se face în baza unor anchete sociale realizate cu sprijinul Prefecturii.

“Sper ca oamenii să conştientizeze importanţa donării şi să-şi ajute semenii care se află în situaţii mai grele, din păcate”, ne-a spus Nicoleta Beşu, reprezentantul hypermarketului.

Alimente4

La rândul lor, reprezentaţii Crucii Roşii sunt convinşi că proiectul se va amplica, pentru că, “din nefericire, şi nevoia cetăţenilor este din ce în ce mai mare”.

“Pentru mai multă siguranţă, noi marcăm fiecare aliment pus în această cutie de colectare cu un stick inscripţionat “Banca de alimente”, tocmai pentru ca oamenii să înţeleagă că nu există nicio clipă pericolul ca aceste produse să se întoarcă înapoi pe raft sau să fie dus în altă parte decât acolo unde e nevoie de el”, ne-a declarat Ioan Lefter, directorul general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Alimente pentru nevoiaşi

Pentru o familie, un pachet conţine 12 kg de alimente
La lansarea proiectului care a avut loc ieri, au luat parte şi autorităţile locale, care au şi făcut primul pas, dând exemplu tuturor acelora care ar putea să-i ajute pe nevoiaşi.

“De fiecare dată, când voi merge la cumpărături, mă voi gândi şi la cei care nu au ce pune pe masă şi voi cumpăra alimente pentru ei. Suntem un judeţ sărac şi mulţi dinte semenii noştri au nevoie de ajutor”, a declarat prefectul Ion Mîţu.

Alimente5

La un an de la demararea proiectului, la nivel naţional, peste 13.000 de familii nevoiaşe au fost ajutate cu aproximativ 191 tone de alimente.

Un pachet cu alimente cântăreşte 12 kg şi conţine: ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume şi alte produse alimentare greu perisabile.

În toate etapele de desfăşurare ale proiectului, au voluntariat 8 421 de persoane care au dăruit 77.059 de ore din timpul lor.

Alimente

Care sunt persoanele vulnerabile?
Persoanele vulnerabile sunt persoanele fără venituri sau cu venituri foarte scăzute, din următoarele categorii: persoane vârstnice, familiile cu mai mult de 2 copii, tinerii, familiile monoparentale, persoanele fără adăpost, persoanele fără dizabilităţi şi persoanele cu boli cronice.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite