Turnu Severin: Îl acuză pe doctorul Galbenu de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Severin a demarat o anchetă internă pentru a stabili vinovatul în acest caz.

 Lucica Talegă (18 ani) mai are o fetiţă de un an şi opt luni, care acum a rămas orfană de mamă. Soţul femeii îl acuză pe medicul Marian Galbenu, de la Maternitatea din Severin, că i-a ucis soţia. „El i-a făcut chiuretaj soţiei mele duminică, în data de 15 noiembrie. Ne-a asigurat că totul este sub control. Nu ne-a dat niciun motiv de îngrijorare. După intervenţie, am sesizat ceva suspect, pentru că medicul a ieşit din sală şi s-a dus la asistentă, i-a cerut o altă o trusă medicală şi am înţeles că este o mică problemă“, povesteşte Florin Talegă (26 de ani), soţul fetei, care a sesizat astăzi Colegiul medicilor şi a intentat acţiune în instanţă. Acesta spune că doctorul Galbenu nu l-a informat despre starea de sănătate a pacientei. Bărbatul îşi aminteşte că Lucica a plecat acasă, după care a început să se simtă rău, să aibă greţuri şi usturimi.

A fost plimbată prin spitale

„Medicul de la circă a  trimis-o la Boli Infecţioase. I s-a pus diagnosticul de hepatită. Starea i s-a agravat foarte repede, astfel că a fost dusă la spitalul din Severin, iar de acolo transferată cu Salvarea la Spitalul Nr. 1 din Craiova“, a completat bărbatul. Acesta spune că în timp ce se afla în ambulanţă, soţia sa a intrat în comă. A fost internată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la SJU Craiova şi operată. „Pacienta se afla în şoc toxico-septic, avea o cangrenă uterină. Vorbim despre o infecţie foarte severă”, a declarat prof.dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la SJU Craiova.

„Nu sunt de vină!”

Doctorul Marian Galbenu, cel care a făcut chiuretajul, îşi susţine nevinovăţia. „Am conştiinţa împăcată că nu sunt de vină pentru această tragedie. O cangrenă uterină nu se produce la două zile după o întrerupere de sarcină. Aşteptăm şi rezultatele autopsiei”, a declarat dr. Marian Galbenu. La SJU Severin se desfăşoară o anchetă internă în ceea ce-l priveşte pe medicul acuzat. „Ancheta este în derulare, se va finaliza după ce vor veni şi rezultatele expertizei medico-legale, fără de care nu ne putem pronunţa în acest caz”, a declarat dr. Constantin Păsărin, directorul medical de la SJU Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite