Turnu Severin: Igienizarea ar putea redeschide Fabrica de Lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica de lapte încearcă să-şi redeschidă activitatea, astfel că în aceste zile, muncitorii lucrează de zor la igienizare şi modernizare.

Majoritatea neregulilor depistate la fabrica de lapte din Severin, în urmă cu două luni, au fost corectate. La ultimul control efectuat de autorităţi, s-a constatat că mai există doar trei probleme: curăţarea, dezinfecţia şi igienizarea cutiilor de smântănă, a racordului la circuitul laptelui şi a masei de tăiat caşcaval.

Dacă deficienţele se vor remedia în timp util, cei 62 de muncitori trimişi în şomaj vor fi rechemaţi la lucru în cel mult două săptămâni.

image

“Sperăm ca marţi sau miercuri să putem da drumul la producţia de probă, pentru a face analizele corespunzătoare şi, în funcţie de rezultate, să putem trece la activitatea curentă, de producţie”, a declarat Dorin Cojocinescu, directorul Fabricii de Lapte din Severin.

Producţia de probă, săptămâna viitoare
Fabrica de lapte din Severin se află într-un program de restructurare-modernizare, aprobat deja de Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) şi valabil până în 2012.

După finalizarea lucrărilor la vestiar, care trebuiau să fie gata pe 1 iunie, se va trece la producţia de probă. “Suntem la a treia verificare a condiţiilor. S-au prelevat probe de sanitaţie din ambalaje, utilaje şi coloane de circulaţie a laptelui.

Din nouă prelevări, trei sunt pozitive, ceea ce înseamnă că acţiunea de dezinfecţie a fost necorespunzătoare”, ne-a spus dr. Traian Mariţoiu, reprezentantul DSV Mehedinţi.

image

Într-un control-surpriză, efectuat, ieri, împreună cu reprezentanţii direcţiilor de Sănătate Publică şi Sanitar Veterinare, dar şi cu cei ai Protecţiei Consumatorilor, prefectul a constatat că se poate face ceva numai dacă se vrea.

“Mă bucur să văd că au înţeles că trebuie să reabiliteze această unitate, pentru că puteau pune în pericol sănătatea oamenilor. Un lucru este clar: dacă se vrea, se poate”, a conchis Ion Mîţu.

Activitatea unităţii de procesare a laptelui a fost oprită, pe 1 iunie, pentru 45 de zile, din cauza condiţiilor igienico-sanitare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite