Turnu Severin: Spitalul Judeţean nu a primit niciodată bani pentru igienizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu mai puteau lucra în condiţii mizere, medicii au scos bani din buzunar sau au apelat la sponsori ca să modernizeze saloanele.

Spitalul Judeţean din Severin nu a primit niciodată bani pentru o igienizare, ca să nu mai vorbim de o modernizare totală. În ultimii ani, medicii au scos bani din buzunar sau au apelat la sponsori ca să modernizeze saloanele şi au reuşit să mai îmbunătăţească astfel condiţiile bolnavilor.

“Culmea, că sunt şi din Craiova (n.r., sponsorii), dar îşi trimit apoi bolnavii şi este şi normal ca în situaţiile astea, când cineva îţi întinde o mână, tu să-i răspunzi cu ambele mâini. De 20 de ani, de când sunt în această secţie, niciodată nu am folosit bani de la spital. În primul an, când am fost director, am folosit muncitorii, iar materialele le-am procurat singur”, ne spune prof. dr. Emil Traşcă, şeful Secţiei de Urologie, una dintre cele mai curate din spital.

Se caută sponsori pentru înlocuirea mobilierului
Acum, se repară paturile, însă mobilierul mai are de aşteptat. “Am reuşit să modernizăm patru rezerve, cu termopan, aer condiţionat, televizor şi frigider, plus sala de pansamente, apoi am făcut o cameră pentru calculatoare, dar şi o videotecă. Mai avem de făcut patru saloane şi de înlocuit tot mobilierul”, mai spune medicul urolog Emil Traşcă.

Sponsori şi pentru blocul operator
Şi la secţia Pediatrie, medicii au băgat mâna în buzunar pentru utilităţi, iar un sponsor a modernizat sala de operaţii. “De-a lungul anilor, am avut multe greutăţi, dar în ultimul timp am primit bani de la Consiliul Judeţean, cu care s-au igienizat saloanele şi grupurile sanitare şi s-au adus îmbunătăţiri în ceea ce priveşte asistenţa medicală.

Pe lângă acestea, pe banii noştri, am achiziţionat frigider, televizor, găleţi sau aparate de aer condiţionat”, spune Lidia Popescu, medicul coordonator al Secţiei Chirurgie- Ortopedie Pediatrică din spital.

Igienizarea trebuie făcută cel puţin o dată pe an
Dar multe secţii şi holuri ale spitalului arată încă jalnic. Mucegaiul e la el acasă, tencuiala de pe pereţi cade, iar mobilierul este vechi de când lumea. “Pentru igienizarea spitalului, unitate de 700 paturi, nu s-au primit niciodată bani. Igienizarea trebuie făcută, în mod normal, anual sau la doi ani.

Când spun igienizare, mă gândesc la curăţenie, zugrăvit, mai ales în secţiile chirurgicale, în care se lucrează cu sânge şi e un potenţial mare de încărcătura microbiană. Or, acest lucru, din păcate, nu s-a prea făcut, din cauza lipsei de fonduri”, precizează dr. Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite