FOTO/ Turnu Severin: Hoţii fură maşini mai puţine, dar mai scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toyota Yaris, ultima maşină indisponibilizată la sediul IJPF Mehedinţi
Toyota Yaris, ultima maşină indisponibilizată la sediul IJPF Mehedinţi

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră au confiscat 12 autoturisme de lux, în valoare de 320.000 de euro. Deşi numărul maşinilor confiscate anul acesta este mai mic decât cel din aceeaşi perioadă din 2009, valoarea autoturismelor este aproape dublă.

Hoţii de autoturisme de lux nu se dau în lături de la nimic atunci când vine vorba de a câştiga bani frumoşi făra prea mari eforturi. Deşi pedepsele în acest sens sunt destul dure, traficanţii nu se lasă intimidaţi de acest lucru.

Astfel, de la începutul anului, până în prezent, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat nu mai puţin de 12 bolizi de lux, cu o valoare de aproximativ 320.000 de euro.

furate3

Printre „bijuteriile“ indisponibilizate de la începutul anului, la sediul Poliţiei de Frontieră, se numără un Audi Q7, un Passat, Mercedes ML, un BMW Z3, o Toyota Landcruiser, iar ultima captură o reprezintă o Toyota Yaris. Pe lângă frumoasele autoturisme, poliţiştii au mai „colecţionat“ patru motociclete şi un ATV. Metodele practicate de hoţi sunt multiple, cele mai des întâlnite fiind „ furtul la comandă” sau „fraudă la asigurări”.



Ultima bijuterie, furată din leasing

Ultima „captură” a poliţiştilor a fost o maşină marca Toyota Yaris, în valoare de aproximativ 10.000 de euro. Aceasta a fost identificată, în acest weekend,  pe raza localităţii mehedinţene Cujmir. La volanul ei se afla un tânăr doljean de 24 de ani, care nu a putut prezenta acte de provenienţă.

furate2

Automobilul fusese furat de la o firmă de leasing din Bucureşti. Autovehiculul a fost reţinut, iar şoferul acestuia este cercetat sub aspectul săvârşirii de furt.

furate

„Comparativ cu numărul de anul trecut, cel de acum este mai mic. Dacă se continuă în acest ritm se va ajunge la nivelul anului trecut. În ceea ce ne priveşte pe noi, facem tot posibilul să combatem acest lucru“, a spus Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Anul trecut pagubele au fost mai mici
Deşi numărul maşinilor indisponibilizate până în prezent este mai mic decât cel de anul trecut, pagubele de acum sunt mult peste valoarea celor de atunci. Dacă anul trecut au fost furate 18 maşini, care costau aproximativ 180.000 de euro, în 2010 numărul este mai mic, dar prejudiciul este aproape dublu.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite