Turnu Severin: Hotelierii dau zor cu pregătirile de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea de la poalele Domogledului îşi aşteaptă deja oaspeţii
Staţiunea de la poalele Domogledului îşi aşteaptă deja oaspeţii

La Herculane, turiştii sunt aşteptaţi cu bucate tradiţionale şi preţuri la cazare care încep de la 40 lei pe noapte. Rezervările au început în urmă cu o lună, iar ofertele sunt bogate şi diversificate.

Deşi mai au timp până la Revelion, proprietarii de hoteluri şi pensiuni din Băile Herculane au intrat deja în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă.

Spre deosebire de anii trecuţi, când rezervările erau deja făcute, acum cerinţele sunt cam mici. Cu toate acestea, hotelierii nu stau cu mâinile-n sân, convinşi fiind că până luna viitoare, locurile se vor ocupa.

“Ocuparea se va face până pe 5 decembrie. Mulţi se informează, sună, întreabă. Mare parte dintre cei care au rezervat deja sunt cei care au mai fost la noi şi le-a plăcut”, ne-a spus Radomir Stoicovici, managerul unor hoteluri din Herculane.

Bucătarii fac tot felul de propuneri pentru meniurile care trebuie neapărat să încânte gusturile turiştilor. La înălţime sunt, desigur, produsele tradiţionale, preparate în casă: sărmăluţe cu mămăliguţă, cârnăciori, tobă, caltaboş, nelipsitul şoric ori palinca bănăţeană.  

Preţuri de lux, dar şi de criză

Ofertele sunt bogate şi diversificate, iar preţurile în funcţie de buzunare. La un hotel de 4 stele, pentru 4 nopţi, preţul este de 1060 lei/persoană (cu demi-pensiune) sau 1200 lei/persoană (cu pensiune completă), iar la un hotel de 3 stele, oferta este de 849 lei/ persoană pentru trei nopţi în cameră dublă.

În pensiuni, dar şi în hotelurile de două stele, tarifele pentru noaptea dintre ani sunt mult mai scăzute. Unele, chiar mai mici decât anul trecut. “Oferta noastră este de 50 lei/pers./ noapte pentru două nopţi şi de 40 lei/persoană pentru trei sau patru nopţi.

La acestea, se adaugă masa de Revelion (200 lei), masa festivă de pe 1 ianuarie (160 lei) şi tichete valorice (50 lei/persoană).

Cu totul, biletul ajunge la circa 500 lei. Tarifele sunt mult mai mici faţă de anul trecut, când preţul ajungea la 800 lei”, a adăugat Radomir Stoicovici.

Şi cum mesele bogate de sărbători pot ridica probleme, neglijată nu e nici sănătatea. Accesul la piscină şi sala de fitness sunt gratis, însă tratamentul nu intră în tariful pachetului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite