Turnu Severin: Haine la prețul unei legături de pătrunjel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul din Broșteni, ținut în fiecare duminică, atrage sute de vizitatori. Oameni din Mehedinți, Gorj și Dolj vin la Broșteni pentru a se aproviziona cu haine vechi, la prețuri de nimic.

Sute de oameni din trei județe ale țării vin la târgul din localitatea Broșteni, în căutarea hainelor second hand. Munți de haine sunt înlănțuiți pe dealul pe care se întinde târgul, iar oamenii petrec ore întregi în căutarea chilipirurilor.

În loc de tarabe, comercianții stau în spatele unor grămezi de haine, așezate direct pe iarbă.

Aici se pot găsi bluze, fuste, pantaloni, cu prețuri care pornesc de la 1 leu și merg până la maxim 7-8 lei. Prețurile sunt întotdeauna negociabile, iar cele mai scumpe produse de la târg sunt gecile din piele, care se pot achiziționa chiar și cu 10-15 lei bucata.

Oferte de necrezut
Pentru că a venit sezonul cald, cele mai căutate sunt tricourile și pantalonii scurți. Clienții aleargă după aceste produse, pe care le pot găsi și la 50 de bani sau un leu bucata. Comercianții se întrec în oferte care de care mai avantajoase.

Nea Gică își țipă oferta cu voce tare, anunțăndu-i pe clienți să vină cu încredere la „taraba” lui, pentru că oferă trei produse la prețul de 1 leu.

„Ofer oamenilor oricare trei produse din grămadă, cu numai 1 leu, cât o legătură de pătrunjel. Vreau să vând mai mult și mai repede, iar oamenii sunt tot timpul atrași de oferte. Nu găsiți în tot târgul reducere ca a mea”, ne-a spus nea Gică Ionașcu, vânzător.

La târgul din Broșteni se pot găsi chiar și jucării din pluș, perdele sau fețe de masă, toate la mâna a doua. Oamenii trec peste faptul că hainele sunt purtate și depozitate într-o manieră insalubră și se înghesuie să pună mâna pe promoții.

Mai multe despre târgul devenit fenomen social, în Adevărul de Seară Severin

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite