Turnu Severin: Greva foamei pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Burtea, așteptând ajutor pentru fiul ei
Elena Burtea, așteptând ajutor pentru fiul ei

O femeie a intrat în greva foamei în speranța că va obține un loc de muncă pentru fiul ei, de 22 de ani. Are un venit de 125 de lei lunar și este în pragul disperării. E hotărâtă să stea în frig, fără hrană, până ce va fi ajutată.

Elena Burtea are nu mai puțin de 7 diagnostice, printre care insuficiență respiratorie, diabet zaharat și obezitate. Cu toate astea, s-a hotărât să recurgă la gestul extrem de a intra în greva foamei. Postată în față Consiliului Județean, de la care speră să primească ajutor, femeia cere sprijin pentru băiatul ei, în vârstă de 22 de ani.

Aurel are 22 de ani și nu s-a dezvoltat fizic foarte bine. Are doar 40 de kilograme, nu poate munci în construcții sau în alt domeniu. El muzică știe, muzică face. A absolvit liceul de muzică Ștefan Paulian, cântă la clarinet, saxofon și pian, dar nu are unde să muncească, iar banii nu ne ajung deloc. Sper ca cei de la Consiliul Județean să mă ajute, sau oamenii cu suflet care se ocupă cu muzica să îl ia pe băiatul meu și să-l angajeze. El e dispus la orice fel de test, ca să arate că știe muzică. O stau aici până se rezolvă ceva. Deși sunt foarte bolnavă, nu mi-e frică. Prefer să mor decât să-mi știu băiatul fără bani și fără un viitor”, ne-a spus Elena Bertea.

Vrea să-și angajeze copilul la ansamblul Danubius
Dorința femeii este ca Aurel Burtea, fiul ei, să fie angajat la ansamblul profesionist „Danubius”. „Eu am tot încercat să-l duc pe copilul meu la ansamblul Danubius, să-l angajeze acolo, dar mi s-a spus de fiecare dată că nu se poate, că nu sunt locuri și că nu e buget. Cel mai mult m-a supărat faptul că după ce am fost eu refuzată, s-au făcut angajări”, se plânge Elena Burtea.

Femeia îi este totuși recunoscătoare primarului Gherghe. „Domnul primar m-a ajutat foarte mult, mi-a ținut băiatul la liceu, i-a cumpărat băiatului saxofon, dar mai mult nu poate face nici dânsul.

Eu am nevoie de regim alimentar, sunt bolnavă, am 7 diagnostice și nu pot să muncesc. Am un ajutor social de 125 de lei pe lună, din care nu știm ce să luăm mai întâi., pentru că e nevoie de medicamente, de mâncare, nici nu mai vorbesc de o butelie sau altele”, susține mama ajunsă în pragul disperării. Medicii avertizează că tensiounea femeii este de 16 cu 11 și poate crește din cauza frigului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite