Turnu Severin: Ghealdîr Cristian - Se împarte între matematică şi jiu-jitsu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participă la olimpiade, fiind pasionat de numere şi jocuri logice. Timpul liber îl petrece la antrenamente.

Cristian este mândria familiei, în special al mamei, el reprezentând pentru părinţii centrul universului. Elev fiind, urmând să intre în clasa a şasea, este pasionat de numere şi jocurile logice.

Îi place foarte mult matematica, tocmai de aceea a participat la o grămadă de olimpiade în urma cărora a luat o mulţime de premii. Pentru el cifrele  nu mai au secrete iar calculele sunt mult prea uşoare.  

În relaţiile cu cei din jurul său Cristian este foarte autoritar şi îşi impune întotdeauna punctul de vedere. Cu toate că este vacanţă şi programul ar trebui să fie unul mai lejer, în cazul lui Cristian nu se poate spune acelaşi lucru. În fiecare săptămână el are un program bine stabilit pe care îl respectă cu regularitate.

Îşi face temele de vacanţă şi citeşte lecturi. De când a luat vacanţa a citit nu mai puţin de 15 lecturi, printre acestea regăsindu-se “Colţ alb”, “Toate pânzele sus”, “Cei trei muşchetari”.

Practică Jiu-Jitsu pentru a se apăra de oamenii răi.


Şi dacă astea nu sunt de ajuns aflaţi că, Cristian mai practică şi Jiu-Jitsu, fapt pentru care merge de trei ori pe sătămână la antrenament. Îi place foarte mult acest sport întrucât îl consideră unul performant, şi pentru că în urma antrenamentelor, nu puţine la număr, a învaţat sistemul de autoapărare despre care spune că-i va prinde bine în viaţă.

“Îmi place foarte mult ceea ce fac la antrenamente, şi mă implic foarte mult pentru că vreau să învăţ cât mai multe lucruri despre autoaparare. Cu siguranţă ceea ce am învăţat până acum şi ce o să mai învăţ pe viitor îmi va fi de foarte mare ajutor, astfel voi reuşi să mă apăr de cei care vor vrea să mă atace” ne spune foarte mândru Cristian. A participat la o grămadă de concursuri în urma cărora a obţinut şi medalii. Cu ceva timp în urmă a câştigat centura galbenă la Jiu-Jitsu.


Cu toate că are un program super încărcat Cristian reuşeşte să-şi facă timp şi pentru prieteni. Împreună cu aceştia joacă fotbal, se plimbă cu rolele, şi îi face o deosebită plăcere să joace jocuri logice.


Pe viitor Cristian are planuri măreţe. El îşi doreşte foarte mult să devină poliţist şi asta deoarece îi face plăcere să-i facă pe oameni să se simtă în siguranţă.” Când voi fi mare îmi doresc să devin poliţist pentru că-mi place foarte mult uniforma şi doresc să ajut oameni şi să li se facă dreptate “ ne mărturiseşte Cristian.

Îţi iubeşte foarte mult părinţii despre care spune “ Ei îmi dau puterea să fac tot ce-mi doresc, mă susţin şi mă sprijină în tot ceea ce fac, fapt pentru care întotdeauna reuşesc să realizez ceea ce-mi propun”.

 ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Ce calităţi trebuie să aibe un sportiv?
Cred că ar trebui să muncească foarte mult, să facă multe exerciţii ca să aibe forţă. Ca să câştigi trebuie să te antrenezi pentru că altfel nu reuşeşti.

Ce te atrage la Jiu-Jitsu?
Îmi place acest sport pentru că te învaţă să te aperi şi participi la concursuri unde dacă eşti bun câştigi medalii.

Ce-i place?
Îmi plac foarte mult animalele. Am doi papagali, dar mi-aş dori şi un căţel. Îmi place să mă joc pe calculator împreună cu prietenii mei.

Ce nu-i place?
Nu-mi place să fiu tachinat şi să mă contrazică cineva mai ales atunci când ştiu că am dreptate. Detest oamenii care promit ceva şi apoi se fac că uită.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite