Turnu Severin: Gabriela Pogaci, referentul pasionat de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndrăgostită de arta teatrală, dar mai ales de jurnalism, femeia a reuşit să demonstreze că niciodată nu este târziu pentru a-ţi urma visul

Este o femeie puternică şi a dat dovadă de nenumărate ori de acest lucru, prin uşurinţa cu care s-a strecurat prin anumite neplăceri ale vieţii. Fiind încă din copilărie atrasă de artă, în prezent, Gabi îşi desfăşoară activitatea ca şi referent la Casa Municipală de Cultură din Severin. „Nu e o muncă obişnuită, la fel cu cea a unui funţionar de birou, asta presupune mai mult că te ocupi într-un fel, de artă. Un referent se ocupă de proiecte, de organizarea  de spectacolelor de teatru, poezie  şi altele. Ultimul proiect la care am lucrat a fost „ Cerere în căsătorie” şi „Ursul”, o piesă de teatru pusă în scenă de trupa locală de teatru, nişte oameni extrem de talentaţi şi de pasionaţi”, ne spune aceasta.

Contribuie la viaţa culturală a oraşului

A dat dovadă de pasiune şi devotament în exercitatarea meseriei sale. Nu putea să rămână indiferentă când comunitatea severineană a făcut un pas important în ceea ce priveşte activitatea teatrală. „Foarte mult timp în Severin s-a spus că nu se poate face teatru, în sensul că nu putem avea spectacole proprii. A fost o dezbatere foarte lungă pe tema asta. De fapt Palatul Teodor Costescu, un monument arhitectonic, a fost creat pentru o viaţă culturală, nu numai pentru simpozioane sau întâlniri de partid. În final, acum un an şi ceva s-a ajuns la concluzia că se poate face teatru, în sfârşit se poate considera o clădire vie. Primul spectacol a fost „Steaua fără nume”, în regia lui Emil Boroghină, un actor de calitate care a debutat cândva în Severin. De altfel, pe scena severineană, au debutat nume mari ca Virgil Ogăşanu, Geo Saizescu”, mai spune Gabriela.

Mai mult de 10 ani, experienţă în presă

 Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, a demonstrat tuturor că niciodată nu este prea târziu pentru a-ţi urma visul, astfel s-a înscris la facultate pentru a-şi aprofunda studiile în domeniul jurnalismului. „Am lucrat în presă pentru că a fost o mare pasiune de a mea. Nu am lucrat numai în presa scrisă, am încercat şi televiziunea şi radioul, dar cel mai mult mi-a plăcut jurnalismul. Sunt tot felul de motive pentru care oamenii lucrează în domeniu, pentru mine chiar a reprezentat o pasiune. Am vrut să îmi contiunui studiile pentru că înafară de jurnalism şi de ceea ce fac eu acum, am simţit nevoia să învăţ să fiu comunicator, poate şi pentru că m-am gândit la o eventuală schimbare de peisaj”, conchide femeia.

Ce-i place?
Mă simt foarte bine când citesc.Ador filmele documentare şi animalele. De fapt hobby-ul meu real sunt oamenii, îmi place să îi privesc aşa cum sunt, consider că de la fiecare ai ceva de învăţat.
Ce nu-i place?
Nu îmi plac minciunile, îmi place să fiu francă. De asemenea nu înţeleg anumite egoisme şi mă mâhnesc cumva la vederea anumitor persoane care fac răutăţi gratuite.

Aveţi vreun regret în viaţă?
Nu ştiu, probabil că am făcut destule greşeli, de fapt, toţi oamenii sunt supuşi greşelii. E important să perseverezi şi să treci mai departe. Pentru restul, există jusţiţia divină.
Care este cel mai de preţ lucru din viaţa dumneavoastră?
Familia. Familia este cel mai de preţ lucru pe care îl poate avea un om. Am un soţ minunat, care, la rândul lui, mi-a dăruit doi copii minunaţi, pe care îi iubesc enorm.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite