Turnu Severin: GABRIELA DRAGOMIR - Șefă de cabinet la 17 primari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crede că o mare parte a sucesului în viață este să-ți dai seama de potențialul de care dispui și să-l exploatezi la maximum


Frumoasă, inteligentă, elegantă, cu mult bun simț.  Este imaginea funcționarului public perfect. De altfel, timp de aproape 34 de ani a fost șeful de cabinet al celor 17 primari care s-au perindat la conducerea acestei instituții.  Deși bucureșteancă prin locul de naștere,  primii ani ai copilăriei i-a petrecut într-un oraș mirific, în Huși. „Acești ani au fost determinanți în formarea mea ca om. Aici am primit educația specifică regiunii, care mi-a format trăsături de caracter de care am fost mândră toată viața, atât în cariera mea cât și în societate: bun simț, onestitate, respect față de celălalt, compasiune, și mai ales, a fi un prieten de nădejde. Jumătate din mine este basarabeancă. Nadia Ponomarenco, mama mea, este din Chișinău, unde-mi sunt toate rudele din partea ei. Tatăl meu este craiovean, deci oltean. Oltenii mi-au influențat numai compartimentul, am devenit un pic agresivă și mai mult intolerantă”, ne povestește Gabriela. A urmat școala elementară și apoi liceul la Huși, în paralel completându-și educația cu lecții de pian, balet și limbi străine. În 1975, a ajuns la Severin, urmându-și soțul care prin repartiție guvernamentală fusese trimis în acest oraș. „Și iată-mă în Severin, în 1975, în roba de grefier la Judecătorie. Doar pentru un an pentru că soțul meu, inspector la Finanțe, și-a dorit să lucrăm în același sediu, la Primărie. Această instituție am slujit-o timp de 34 de ani ca șef de cabinet al primarului. Pardon, al primariilor pentru că am avut 17 șefi cu care am relaționat perfect. Vârsta și-a spus cuvântul și acum, în deplină maturitate, am trecut consilier la compartimentul Soluționare petiții, care se ocupă cu rezolvarea petițiilor adresate administrației prezidențiale”, spune Gabriela Dragomir

„Înfrângeri care te înalță”

Cu o carieră profesională de succes, Gabriela Dragomir, la fel ca orice mamă, consideră însă că cea mai mare realizare în viață este fiica sa Anemona, care în prezent lucrează ca expert național la Bruxelles. „Dacă ar fi să fac un bilanț al vieții mele până în prezent, pot spune că, am avut și am o viață fericită, o viață împlinită, cu o familie minunată, cu mulți prieteni adevărați. În viață sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță, dar cum nimeni nu este de neînlocuit, satisfacția deplină este atunci când este nevoie de mai multe persoane pentru a înlocui una singură. Pot afirma că viața mea a fost un succes, ea fiindu-mi guvernată de o zicală indiană, care îmi este și rugăciune, Dă-mi, Doamne, puterea să schimb ce mai pot schimba, răbdare să-ndur ce nu pot schimba și înțelepciunea de a le deosebi”, mai spune severineanca.


Ce v-ați propus să faceți când vă retrageți la pensie?
Aștept cu bucurie ieșirea la pensie peste doi ani pentru a-mi împlini o mare dorință pe care o deconspir acum: terminarea cărții la care lucrez de mulți ani – „Dincolo de ușile închise”, o carte pe care severinenii o merită.

Cum reușiți să fiți tot timpul elegantă?
Am considerat întotdeauna că înfățișarea are o importanță deosebită, îți reflectă personalitatea. Eu cred că mă îmbrac doar decent și feminin.


Ce-i place
Cărțile bune, călătoriile și bucătăritul pe care l-am ridicat la rang de artă. Îmi place să călătoresc, am văzut aproape toată Europa (Italia, Franța, Anglia, Belgia, Luxemburg, Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Turcia, Grecia) și un pic din Africa de Nord (Tunisia).

Ce nu-i place
Să trăiesc în România. Aș vrea să-mi petrec restul vieții într-o viață civilizată. Știți ce spunea Jonathan Scheele despre noi? „România este o țară pe care cu cât o cunoști mai bine, cu atât o înțelegi mai puțin!” Iar eu, nu mai am timp s-o ... „înțeleg”!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite