Turnu Severin: Firmele care nu concediază, scutite de impozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, mai multe companii din județ au anunțat disponibilizări masive. Autoritățile încearcă să stopeze fenomenul.

Începutul anului 2010 nu a fost de bun augur pentru economia județului Mehedinți. Cu o rată a șomajului foarte ridicată și cu principalele companii pe punctul de a disponibiliza masiv pentru a putea să reziste pe piață, județul s-a înscris pe o pantă descendentă.

După companii importante precum uzina de vagoane Meva, Regia Autonomă de Activități Nucleare sau Șantierul Naval, a venit rândul grupului de firme Cildro-Delignit să se găsească în postura de a trimite oameni acasă. Un număr de circa 650 de angajați ar putea rămâne fără loc de muncă, dacă grupul nu găsește soluții rapid.

Programul de investiții, în valoare de 6 milioane de euro, a fost oprit, iar perioada de criză financiară în cadrul comapniei, s-ar putea prelungi.

Ajutor pentru mediul de afaceri
În ciuda situației grele de la Cildro-Delignit, angajații nu au avut, până acum, probleme cu întârzieri de salarii.

„Mi-am luat întotdeauna salariul la timp, ar fi groaznic să rămân acum pe drumuri”, ne-a spus Emilia Popa, angajată la Cildro-Delignit. Cu toate astea, agentul economic a fost la un pas să își închidă porțile și să încerce alte piețe, precum Serbia sau Bosnia-Herțegovina.

Prefectul Mehedințiului, Ion Mâțu, anunță ajutor pentru mediul de afaceri din județ și susține că va încerca să îi scutească de la plata taxelor locale pe cei care își păstrează angajații.

„Dacă nu sprijinim investitorii nu vom putea avea o scădere a ratei şomajului. Am avut o întâlnire cu toţi primarii, cărora le-am transmis să ofere firmelor scutiri sau reeşalonări la plata taxelor locale şi alte facilităţi care să ne permită dezvoltarea mediului de afaceri”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Potrivit prefectului, măsura va fi aplicată atât în cazul companiilor care păstrează locurile de muncă existente, cât și în cazul celor care creează altele noi.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite