Turnu Severin: Farmaciile au bani pentru medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Severinenilor li se pot elibera medicamente gratuite şi compensate
Severinenilor li se pot elibera medicamente gratuite şi compensate

Bolnavii din mehedinţii nu mai au motive de îngrijorare, iar farmaciştii răsuflă mai uşuraţi şi asta datorită decontării facturilor.

Veşti bune pentru pacienţii mehedinţeni. Farmaciile au bani pentru medicamente gratuite şi compensate, iar decontarea reţetelor se va face  în continuare la 180 de zile.

Farmaciilor le-au fost decontate facturi restente de luni întregi. Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a plătit 10,918,290 lei celor 55 de unităţi farmaceutice din teritoriu pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate. 

Până în prezent banii au acoperit cheltuielile făcute de farmacii până în luna martie 2010, plătindu-se doar un procent de 9% din toate facturile furnizorilor de medicamente compensate şi gratuite.


“În momentul de faţă, cu plata  la farmacii s-a ajuns la zi. În  contractul încheiat între casele de asigurări şi furnizorii noştrii de servicii medicale plata se face la un termen de 210 zile” spune Radu Barbu reprezentant CJAS.


Farmacişti se declară mulţumiţi de sosirea banilor.
„Era nevoie de acești bani, pentru că altfel eram în imposibilitatea de a acorda medicamente compensate populației. Cel puțin la noi în farmacie, aproape 70% din vanzari provin din rețetele compensate, ceea ce înseamnă că este un segment important, de care trebuie să avem grijă” Constanța Brănescu, farmacist


Astfel CJAS Mehedinţi şi-a onorat obligaţiile contractuale, iar furnizorii de medicamente nu se află în situaţia de a întrerupe livrarea acestora. Din această cauză, în perioada care urmează în judeţul Mehedinţi nu se va înregistra o criză a medicamentelor.


Achitarea facturilor farmaciilor se desfăşoara în conformitate cu reglementările care stabilesc decontarea lor la 180 de zile la care se adaugă încă 30 de zile pentru procesarea datelor şi a facturilor.

Clienţii farmaciilor sunt mulţumiţi de faptul că-şi pot cumpara medicamentele compensate şi gratuite după o îndelungă perioadă de aşteptare.

" Sunt încântat! Nu mi-am mai cumpărat medicamentele necesare, pe care trebuia să le iau, totuşi, gratis, de câteva luni bune. Acum o să mă  aprovizionez, să nu mai fiu nevoit să trec prin ce am trecut" spune Iosif Lorinţ pensionar.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite