Turnu Severin: Stau în beznă şi fără apă, dar plătesc impozite de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din cartierul Aluniş se plâng de condiţiile în care locuiesc şi cer racordarea la reţelele de utilităţi. Zona fostului aeroport din Severin tinde să devină una rezidenţială. Casele se ridică, aici, văzând cu ochii, iar zilnic se lucrează la o nouă locuinţă.

Aflată în cartierul Aluniş, în prelungirea blocurilor ANL, zona oferă preţuri tentante la terenuri, sub cele practicate pe piaţa imobiliară.

 Cu toate astea, proprietarii care s-au stabilit aici sunt nemulţumiţi de condiţii şi de problemele apărute pe parcurs.

„Dacă vrei casă în zona asta, trebuie să ai bani şi foarte multă răbdare“, spun ei la unison.

„Locuiesc aici de aproximativ un an. Am început să-mi construiesc casa în 2005 şi am ales această zonă pentru preţul mai mic decât în alte părţi. Cu timpul, însă, am realizat că sunt foarte multe dezavantaje. Nu avem posibilitate de racordare la apă, la utilităţi, la canalizare. A trebuit să facem totul cu bani din buzunar. În plus, impozitele sunt mult prea mari pentru ceea ce ni se oferă aici. Nu avem asfalt, pasc oile şi vacile la noi la poartă, nu avem lumină, nu avem stradă şi plătesc impozit mai mare decât o vilă din centrul oraşului“, ne spune Ioana Socol, proprietară.

Racordaţi la apă-canal în 2011

Proprietarii care au hotărât să îşi construiască locuinţe în zonă spun că birocraţia este extrem de costisitoare.

„Avize peste avize, mult mai multe decât în mod normal. Am plătit pe hârtii şi autorizaţii aceeaşi sumă pe care am cheltuit-o pentru construirea parterului casei“, spune şi Maria Someş, o altă proprietară.

În urmă cu trei săptămâni, un grup de 15 proprietari au semnat o cerere prin care solicită racordarea la reţeaua de apă-canal, pe care au depus-o la Secom.

Reprezentanţii instituţiei spun că lucrează la un proiect, însă lucrările nu pot demara mai devreme de 2011. „Lucrăm la un proiect pentru acea zonă, însă acum ne aflăm în faza studiului de fezabilitate. Vor urma licitaţiile şi apoi se vor demara lucrările. Eu estimez că în anul 2011 proprietarii de acolo vor fi racordaţi, dacă totul decurge conform proiectului“, ne-a spus Iulian Berciu, director tehnic la Secom.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite