Turnu Severin: FOTO/ Fără adăpost după incendiul de la mansardă/ Vezi ce a mai rămas din locuinţele oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile spun că a fost găsit vinovatul pentru dezastru: adolescenta care a murit arsă de vie ar fi dat foc intenţionat apartamentului în care locuia.

O viaţă curmată, 21 de oameni rămaşi doar cu hainele de pe ei şi mansarda unui imobil făcută pur şi simplu scrum. Acesta este bilanţul dramatic al incendiului izbucnit luni după-amiază, în blocul de locuinţe sociale din cartierul severinean Aluniş.

Potrivit cercetărilor, flăcările au izbucnit chiar din încăperea în care a fost găsit trupul carbonizat al unei tinere de 16 ani. „Conform primelor constatări făcute de ISU, a fost un incendiu provocat de către o persoană.

Este vorba despre persoana care a şi decedat şi care a fost găsită carbonizată”, ne-a precizat Nicolae Paponiu, viceprimarul Severinului.

Apartamentele de la marnsardă au fost complet distruse de flăcările pe care pompierii au reuşit să le stingă abia după aproape patru ore.

VEZI AICI CUM ARATĂ ACUM MANSARDA

Cei care locuiau aici şi-au petrecut noaptea în căminul Liceului „Domnul Tudor” şi aşteaptă acum o soluţie din partea autorităţilor locale. „Din bunurile pe care le aveam, n-am recuperat nimic, nici mobilier, nici măcar acte.

Am rămas pur şi simplu cu hainele de pe noi. Acum suntem în aşteptare, ni s-a promis că se rezolvă situaţia în două zile“, a spus Claudiu Guran.

image


Despre ceea ce s-a întâmplat înaintea incendiului, nu prea vorbeşte nimeni decât din auzite. „Am înteles că e nesupravegherea unui copil bolnav, că s-ar fi jucat cu focul.

Femeia a lăsat-o cu flacără lângă ea şi de-acolo s-ar fi întâmplat toate lucrurile. Asta am auzit şi noi, dar nu ştim.

Noi suntem păgubiţii, acuma numai Dumnezeu cu mila!”, a adăugat bărbatul rămas cu familia acum în stradă.


Poliţia continuă cercetările
Primăria Severin caută în continuare o soluţie pentru a-i caza temporar pe sinistraţi, până la reabilitarea imobilului afectat de incendiu. Blocul urmează să fie expertizat, după care se va trece la refacerea şarpantei şi a acoperişului. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Drobeta, flăcările au pornit din încăperea de la mansardă în care a fost găsit trupul carbonizat al unei adolescente.

„Tânăra, în vârstă de 16 ani, cu handicap locomotor, a fost găsită la ora 18.18, de către pompieri, carbonizată, în încăperea de unde a izbucnit incendiul”, se arată într-un comunicat al instituţiei emis încă de luni seară.



Alice Bratu, de 16 ani, suferea de un handicap locomotor şi locuia împreună cu mama sa. Alertaţi de vecinii fetei, pompierii spun însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

„Am făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru a localiza şi stinge incendiul într-un timp foarte scurt.

image

În ceea ce o priveşte pe fetiţă, practic noi nu am putut sub nicio formă să ajungem la victimă în timp util, deoarece la sosirea forţelor noastre, întreaga încăpere era cuprinsă de flăcări, temperatura la nivelul întregii zone era foarte ridicată, având în vedere că nu exista posibilitatea de refulare a flăcărilor către exterior şi practic ne-a îngreunat accesul din cauza incendiului care se propaga cu intensitate foarte mare”, a precizat mr. Florentin Dragomir, prim-adjunctul şefului ISU „Drobeta”.

image


Pompierii susţin că nu fac prevenire în cazul blocurilor de locuinţe

Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, din cauza vântului puternic, dar şi a lipsei unei surse de apă, autospecialele fiind realimentate de la un hidrant aflat la o distanţă de aproape un kilometru.

Conform legislaţiei, pompierii nu avizează punerea în funcţiune a blocurilor de locuit. Inspectoratul de Stat în Construcţii se ocupă de aceste blocuri de locuinţe.

În aceste situaţii, ei doar intervin, nu fac prevenire. Legislaţia nu prevede acest lucru”, ne-a spus plt. mj. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Poliţia a deschis şi ea o anchetă în acest caz. „Cadavrul a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei.

Se continuă cercetările, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţia legală“, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite