Turnu Severin: FOTO VIDEO/ Coadă la pachetele sociale oferite de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1300 de persoane, membrii de CAR, au primit astăzi câte un cadou din partea autorităţilor locale şi judeţene. Cei cu venituri mici care nu s-au aflat pe liste au fost extrem de numulţumiţi. 

Pachetetele au fost făcute special pentru membrii de CAR şi au fost distribuite în două locaţii, respectiv la cantina socială şi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Severin.

Dacă aici, rândurile erau răsfirate, la cantina socială, erau sute de pesroane. Cu bileţelul în mână şi cu plasele pregătite de-acasă, oamenii şi-au aşteptat cadourile ore în şir.

Unii dintre ei s-au aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii. „Sunt de la 7 aici, abia aștept să primesc pachetul. Nu mai am soț, nu am pebnsie, n-am nimic. Indiferent ce primesc, e binevenit. Să am ceva pe masă.  Să le dea Dumnezeu sănătate că se gândesc și la noi”, ne-a spus Emilia Pârvulescu, pensionară.

 VEZI AICI GALERIE FOTO


Cum pachetele au fost destinate doar membrilor CAR, cei care au stat la coadă și nu aveau invitație au fost extrem de nemulțumiți.

„Nu e normal să nu se dea pachete și la cei cu pensii mici. Eu am pensie de handicap și nici pe aia nu am primit-o”, ne-a spus Emanuela Dumitrescu.

O altă femeie mâhnită că nu poate primi alimentele este Florica Dumitrescu din Severin: “Am soţul cu handicap, iar eu sunt cu ajutor social. Nu ne-am primit nici banii. Noi de ce nu primim nimic?! Doar cei cu pensii primesc?! Tot ei?!”, ne-a spus femeia.

Aşteptare civilizată

Pentru a fi sigur că distribuirea se va face în mod civilizat, primarul Constantin Gherghe a ţinut să participe personal la această acţiune.

“Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, am adus aici 500 de pachete. Alte 800 merg la CARP. Aşa cum face românul de sărbători, dăm şi la nevoiaşi din ce avem”, ne-a spus edilul şef al urbei.

Fiecare pachet conţine câte un kilogram de zahăr, orez, făină, ulei, paste făinoase, un cozonac şi o sticlă de suc.

Gestul autorităţilor a devenit deja o obişnuinţă în a oferi pensionarilor sau pesoanelor nevoiaşe cadouri în perioada sărbătorilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite