Turnu Severin: FOTO VIDEO/ Campania “2% pentru SMURD” prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania este organizată de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi durează până pe 15 mai. În zece ore, aproximativ 110 severineni au direcţionat SMURD-ului cei 2 la sută din impozitul pe venit.

Sub sloganul „Nu lăsa distanţele să se transforme în boli incurabile!”, Fundaţia pentru SMURD a demarat şi în acest an campania de informare privind redirecţionarea a 2 la sută din impozitul pe venit către această structură.

Dacă până acum, scopul acestei colecte a fost acela de a aduca fonduri pentru achiziţia, îmbunătăţirea şi menţinerea în standard a logisticii SMURD în general, de această dată campania îşi propune achiziţionarea unei ambulanţe aeromedicale.

Este vorba despre un avion medical pentru urgenţe care, spre deosebire de elicopter, să fie capabil să se deplaseze în orice condiţii de vreme pentru a putea scurta timpul în care un pacient aflat în stare gravă ajunge la clinica unde poate fi tratat.

image

110 declaraţii semnate în câteva ore
Paramedicii de la SMURD Mehedinţi s-au alăturat acestei campanii şi încearcă să-i facă pe mehedinţeni să conştientizeze că cei doi la sută redirecţionaţi nu vor fi nicidecum pierduţi.

”În fiecare weekend, pompierii se vor afla în hipermarket-urile din Severin, pentru a promova scopul acestei acţiuni.

În urma campaniei derulate în 2010, Fundaţia pentru SMURD a reuşit să închirieze un elicopter, cu ajutorul căruia s-au salvat peste 40 de vieţi, dintre care 13 copii cu vârste mai mici de 6 ani”, a precizat plt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta". 

Deşi e la început, campania a dat deja roade. În doar zece ore, au fost semnate circa 110 declaraţii.

“Este cea mai bună variantă de a redirecţiona acel procent din impozitul pe venit şi a nu da banii în altă parte. Cel puţin aici totul merge spre sănătatea noastră”, ne-a spus Manuela Stăicuţ din Severin.

image

Demersul paramedicilor atrage şi voluntari din rândul tinerilor. “I-am văzut săptămâna trecută în magazin şi m-am gândit să-i întreb dacă pot să mă alătur campaniei.

Am zis să încerc, să văd cum e, pentrucă sunt la prima exeperienţă de acest gen, deşi oamenii nu cred că apreciază atât de mult.

Merită o astfel de muncă, pentru că satisfacţia că ai ajutat la ceva”, ne-a spus Andreea Burileanu, o elevă de 16 ani din Severin.

image

Bătrân salvat cu banii din campania trecută
O misiune umanitară de salvare cu avionul sanitar pus la dispoziţia SMURD a avut loc, pe 26 martie a.c.. Un pacient, de 64 ani, cu infarct miocardic acut inferior trombolizat, a fost transportat de urgenţă de la Tulcea la Bucureşti.

Pentru că misiunea a avut un caracter umanitar, costurile de transport au fost suportate din fondurile campaniei 2% pentru SMURD, derulate anul trecut.

Din păcate, au fost cazuri în care intervenţiile SMURD s-au complicat pentru simplul fapt că elicopterul nu a putut decola din cauza vremii sau distanţa a fost  prea mare până la prima unitate spitalicească abilitată să intervină.

Tocmai din aceste motive, Fundaţia pentru SMURD s-a gândit să achiziţioneze o „ambulanţă aeromedicală” care să pună la dispoziţia medicilor şi asistenţilor care o deservesc, tot ce este nevoie, pentru a proteja viaţa pacientului.

image

Cei care doresc să direcţioneze cei 2% din impozitul pe venit, pentru SMURD, o pot face accesând  site-ul www.isumehedinti.ro, completând şi trimiţând un formular, pot veni la sediul ISU Mehedinţi de pe strada Portului, nr. 2, unde vor găsi formularul de care au nevoie sau pot accesa direct site-ul Fundaţiei pentru SMURD.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite