UPDATE/ Turnu Severin: FOTO/ Tânăra cu handicap, găsită de polițiști în lanț, a fost externată și s-a întors în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fata a fost preluată, ieri, de o ambulanță
Fata a fost preluată, ieri, de o ambulanță

O tânără cu handicap sever a fost găsită, ieri,  de către polițiști, legată de pat, cu lanţul. Rodica Pătra (23 ani) locuia în satul Bucura, împreună cu sora, cumnatul- care este medic veterinar- şi cu tatăl acestuia. Fata a fost transportată la Psihiatrie, iar poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz.

UPDATE

Tânăra găsită de poliţişti, ieri după-amiază, legată de pat cu un lanţ, s-a întors acasă. După a noapte în care a stat într-o secţie de boli psihice, familia a cerut astăzi, sub semnătură, să fie externată.

Potrivit edilului şef al comunei Pătulele, sora tinerei primea o indemnizaţie de 525 lei pe lună pentru că era asistentul personal al tinerei cu handicap. Primăria i-a desfăcut contractul de muncă, pentru că nu s-a pezentat la instruirile lunare şi nu a semnat condica zilnică de prezenţă.

Sătenii din Viaşu, satul natal al tinerei găsite în lanţ, spun că nu au mai văzut-o de mult timp. Oamenii spun că ea a fost chiar dispărută de acasă în urmă cu mai mulţi ani.

UPDATE

La nici 24 de ore de la preluarea tinerei de către ambulanță, reprezentanții Spitalului Județean Severin anunță că aceasta a fost, astăzi, externată

„Pacienta a fost astăzi externată, deoarece nu a necesitat îngrijiri medicale din punct de vedere fizic. Era bine alimentată, numai că retardul mintal sever se menține toată viața și este în îngrijirea sorei dumneaei. Familia are dreptul sî o ceară la domiciliu și din punct de vedere medical nu necesită internare. Este preluată cu  semnătură”, a spus Elena Bololoi, director de îngrijiri medicale la spitalul județean din Turnu Severin.

Alertaţi de jurnalişti, poliţiştii au mers, în această după-amiază, să verifice locuinţa. Cei doi soţi lipseau de acasă, iar fata a fost găsită în patul de care era legată.

În aceeaşi cameră, alături de ea, aragazul era pornit, iar într-un alt pat, un bătrân.  “Am găsit-o legată cu un lanţ de picior. Noi am dezlegat-o. Aragazul funcţiona. Nu ştim ce s-a întâmplat, facem cercetări”, ne-a spus subinspectorul Ştefan Bocănel, de la Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Vj. Mare.

Într-o altă încăpere, poliţiştii au găsit, ascunsă sub masă, de teamă, o fată de vreo 6-7 ani.


Cazul i-a şocat până şi pe unii dintre vecinii familiei care spun că nu au ştiut prin ce chinuri trecea tânăra. Alţii însă ne-au declarat că familia recurgea la acest gest, întrucât fata fugea de-acasă.


Venit şi el la faţa locului, primarul oraşului Vînju Mare a rămas şocat de cele văzute. „Acum suntem şi noi încă în stare de şoc.

Este ceva deosebit, este un gest incalificabil (...) Închisă cu lacătul, aţi văzut că nu s-a putut intra în locuinţă”, ne-a spus Vergică Ţeghiu.

Poliţiştii au eliberat-o pe fată din lanţ

Tânăra a fost transportată la un spital de boli psihice cu ambulanţa, unde va rămâne internată. „Prezenta tegumente murdare, hainele murdare, unghii murdare…

Era într-o mizerie, mi s-au injectat ochii de la miros,  era neîngrijită, cred că şi nemâncată, pentru că e slabă. Are un retard sever, se vede”, ne-a spus Constanţa Marinca, asistent pe Ambulanţa Mehedinţi.

Fata a fost preluată, ieri, de o ambulanță
image

Potrivit autorităţilor, tânăra este asistată social şi ca să aibă grijă de ea sora ei primea lunar o sumă de bani de la stat. 

Poliţiştii au eliberat-o pe fată din lanţ

Poliţiştii şi criminaliştii au declanşat o anchetă în cazul fetei ţinută în lanţuri.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite