Turnu Severin: FOTO / ŞOCANT: O bătrână de 89 de ani care nu şi-a mai primit ajutorul social de patru luni supravieţuieşte din mila vecinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abandonată de fiica ei şi fără nici un leu în buzunar, femeia imobilizată la pat într-o cămăruţă minusculă cerşeşte milă de la săteni.

O femeie din satul mehedinţean Livezile locuieşte în condiţii inumane.

Elisabeta Dragomir, în vârstă de 89 de ani, trăieşte de patru luni din mila vecinilor. Necazurile  bătrânei au început când fata acesteia a plecat la Bucureşti. Tot de atunci, femeia nu a mai primit ajutorul social de care beneficia, în valoare de 125 de lei.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI

Singură, bătrână, imobilizată la pat şi fără niciun ajutor, femeii nu îi mai calcă pragul cămăruţei decât doi-trei vecini care îi aduc apă şi mâncare. Vecina Maria Staicu, cea care îi duce zilnic o farfurie de mâncare caldă, ne-a povestit că de câteva zile femeia nici măcar nu se mai poate ridica din pat.

6

Elisabeta doarme într-o odăiţă de 1,5 pe 2 metri, spaţiu în care nu au loc două persoane, fără căldură, cu pereţi vechi de chirpici şi cu o sobiţă de pământ lipită de pat.

Fără niciun leu

Tot vecinii susţin cu tărie că femeia nu a mai primit ajutorul social pe motivul că „nu cunoaşte banii“ şi că „are probleme cu capul“.

La primăria comunei, părerile sunt împărţite. În vreme ce unul din contabili ne-a spus că „femeia şi-a primit banii“, cel de-al doilea a spus că bătrâna nu a mai intrat în posesia lor şi nici nu va intra până ce nu va apărea cineva care să îşi asume responsabilitatea pentru ei.

Din păcate, mirosul din încăperea bietei femei nu poate fi transpus în imagini

7

„Bătrâna nu şi-a primit banii de aproximativ patru luni şi nici nu îi va primi până nu îşi va lua cineva angajamentul pentru ei. E bătrână şi are probleme mintale. Îi dau banii acum şi seara intră vreun hoţ peste ea şi îi fură“, a spus contabilul Costel Cântar, contrazis, însă de primar.
„Femeia a primit banii, ba, mai mult, noi am ajutat-o tot timpul, i-am făcut focul, i-am dus de mâncare“, a declarat Ion Şerban, primarul comunei.

„Să-ţi ajute Dumnezeu că nu mă laşi să mor“

Nu a făcut niciodată focul de când s-a înrăutăţit vremea. La vederea vecinei venite să vadă cum se simte, neputincioasa nu a putut decât să ţipe de foame: „Auu, Mărie, dă-mi un colţ de pâine sau o bucată de mămăligă! Mărie, fata mea, să-ţi ajute Dumnezeu că nu mă laşi să mor!“, a exclamat Elisabeta Dragomir.

Până ce situaţia se va lămuri, femeii nu îi rămâne decât să traiască de pe o zi pe alta din mila sătenilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite