Turnu Severin: FLORIN MARINESCU este vicecampion naţional la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un copil puternic şi făcut pentru acest sport, iar dovada a venit la ultima competiţie la care a participat. S-a clasat pe locul II, având o mână bandajată.

Avea 9 ani când a intrat pentru prima oară în sala de antrenamente la tenis de masă. Era în clasa a treia când, actualul antrenor căuta copii talentaţi, dornici să facă un sport de performanţă. Nu prea ştia cu ce se mănâncă tenisul de masă, dar a acceptat repede propunerea.

„Eram la ora de sport, când domnul profesor a venit şi a făcut anunţul. Ne-a întrebat dacă există cineva care să vină la tenis. Aşa am intrat în actuala echipă”, ne spune Florin Marinescu (11 ani).

Ambiţia de a câştiga toate meciurile l-a determinat să muncească pe măsură. După aproape cinci luni de la înscriere, Florin a participat la prima competiţie din viaţa sa, unde s-a şi clasat pe locul IV. „A fost frumos la început, dar foarte greu. După primul concurs la care m-am clasat pe locul IV, m-am ambiţionat, am muncit mai mult şi am reuşit să ajung pe podium. Până acum, am luat locurile I şi III la Severin, locul II la Drăgăşani şi locul I la Lupeni”, ne spune, mândru, băiatul.

„Are calităţi foarte bune pentru acest sport”
Şi dacă la început, au fost emoţii şi lacrimi, acum, Florin e mult mai încrezător în propriile-i forţe, mai ales că e deja vicecampion naţional. „Ca la orice competiţie, a avut emoţii, lacrimi, zâmbete... Este un copil puternic, nu plânge, dar se mai întâmplă să ne mai dea şi lacrimile... E un copil normal, din acest punct de vedere, ambiţios, e serios la pregătire, merge bine chiar şi la şcoală şi ce e cel mai important e că se ţine de antrenamente”, ne spune Sandu Nef, antrenorul său de tenis de masă.

Rezultatele obţinute de Florin, confirmă că este unul dintre cei mai buni elevi ai Palatului Copiilor din Severin. „Se descurcă bine. Are calităţi foarte bune pentru acest sport. Deja a început să şi confirme prin rezultatele obţinute. La Drăgăşani, la Campionatul Naţional, desfăşurat pe palate şi cluburi din ţară, a reuşit să obţină locul II, în urmă cu două săptămâni.

A fost o finală foarte disputată. A pierdut 3-2 la avantaj, în condiţiile în care a fost şi puţin bolnăvior, în sensul că, în perioada competiţiei, a avut o mână ruptă”, adaugă Sandu Nef.

Gândul lui Florin Marinescu de a deveni campion naţional nu îl sperie nicidecum pe antrenorul său. Profesorul este convins că băiatul are toate şansele să-şi împlinească visul cât mai curând. „Are şanse mari, pentru că nu pierde nici măcar un antrenament. Facem două, trei anetrenamente pe zi, iar pe perioada vacanţelor muncim mai mult, pentru că avem mai mult timp liber. Acum, se pregăteşte pentru un concurs naţional pe care îl vom organiza la sfârşitul lunii mai, la Severin. Sper să confirmăm, şi de această dată, aceste rezultate", conchide antrenorul.  

Ai vreun idol în sport?

F.M.: "Da, pe domnul profesor, pentru că e cel mai bun şi joacă cel mai bine de aici. E un fel de model pentru mine. Mă ambiţionează să muncesc mai mult şi să ajung ca el. E greu, pentru că trebuie să te mişti mult, să te ţii de antrenamente, dar sunt sigur că voi face faţă".
 
Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un sportiv?

F.M.: "Trebuie să facă multe exerciţii ca să aibă forţă, să aibă ambiţie şi să-i placă ceea ce face.  Ca să câştigi, trebuie să te şi antrenezi pe măsură. Ştiu că e greu, pentru că trebuie să te ţii de antrenamente, dar dacă vrei să reuşeşti, mergi mai departe oricât ar fi de greu".

Ce-i place?
F.M.: "Să mă joc pe calculator, să mă joc cu prietenii şi să mă uit la televizor. La oameni, admir corectitudinea. Îmi place ca oamenii să fie prietenoşi şi buni şi să se ţină de promisiunile făcute".

Ce nu-i place?
F.M.: "Nu-mi place să mă lovesc sau să pierd, iar la oameni nu-mi place când trişează, înşeală, mint, se bat sau jignesc, mai ales fără motiv. Nu-mi plac nici încrezuţii şi nici cei care se laudă".

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite