Turnu Severin: Eşelniţa va avea un centru internaţional de prim-ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Eşeniţa vor să atragă fonduri europene pentru un punct medical în Clisura Dunării. Prin crearea cabinetului, localnicii nu vor mai fi nevoiţi să meargă, atunci când se îmbolnăvesc, până la Orşova sau Severin.

Pentru că tot mai mulţi localnici din Eşelniţa suferă de diabet şi de boli cardio-vasculare, dar nu au, din păcate, cabinete medicale de specialitate în zonă, conducerea Primăriei Eşelniţa s-a gândit să implementeze un proiect prin care să atragă fonduri europene şi să înfiinţeze un centru internaţional de prim ajutor. Este vorba despre modernizarea şi extinderea actualului dispensar uman, dotarea acestuia cu echipamente moderne, precum şi înfiinţarea unui cabinet stomatologic.
Centrul de prim ajutor va gestiona situaţiile de urgenţă ivite de-o parte şi de alta a Dunării, adică atât cele din localităţile aflate pe malul românesc, cât şi cele de dincolo de Dunăre.

Alte două proiecte pentru infrastructură şi turism
Nici nu va fi greu, întrucât proiectul va fi depus pe programul transfrontalier România-Serbia, iar Eşelniţa este foarte aproape de a finaliza procedura de înfrăţire cu Primăria Kladovo- Serbia. “Am depus documentele pentru înfrăţire, iar Ministerul Afecerilor Externe şi-a dat deja acordul. În acest an, odată cu deschiderea sesiunii, vom depune trei proiecte  pe programul IPA România-Serbia, pe infrastructură, sănătate şi turism.

Vrem să realizăm în Eşelniţa un centru internaţional de prim ajutor, care să funcţioneze  24 de ore din 24, dotat cu aparatură modernă (pentru cardiologie, ecografii, ş.a.), dar şi cu un cabinet stomatologic”, ne-a declarat Ioan Ciuru, primarul comunei Eşelniţa. Proiectul vine în întâmpinarea persoanelor în vârstă din Clisură, care au nevoie de îngrijiri medicale şi se află la distanțe mari de cea mai apropiată localitate unde pot primi consultații și tratamente.

Asistenţa medicală, în atenţia tuturor 
Lipsa cabinetelor medicale în Clisură este frecvent adusă în discuţie, încă de la sfârşitul anului trecut. Ultimul apel al sindicatului judeţean al pensionarilor a fost, marţi, în cadrul “Sfatului Înţelepţilor”. Prefectul judeţeului a stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu primarii localităţilor din zonă şi cu conducerea Spitalului Orşova.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite