Turnu Severin: Elevii de la ţară se încălzesc la sobe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii mehedinţeni nu vor mai suferi de frig la clase Foto: Arhivă
Elevii mehedinţeni nu vor mai suferi de frig la clase Foto: Arhivă

În era tehnologiei, în 90 la sută din şcolile de la ţară, din Mehedinţi, clasele sunt încălzite cu sobe pe lemne.La Şcoala Generală din Izvorul Bârzii, proviziile au fost făcute încă din luna mai.

Aproape toate şcolile de la ţară sunt încălzite şi la ora actuală cu sobe pe lemne.

În comuna Izvorul Bârzii, de exemplu, toate instituţiile de învăţământ sunt încălzite cu sobe pe lemne, neexistând nici măcar una care să beneficieze de încălzire centralizată. Pentru a întâmpina anotimpul geros fără probleme, şcoala localităţii Izvorul Bârzii s-a aprovizionat încă din luna mai cu lemne de foc.

Nu sunt probleme cu încălzirea

Cantitatea de 175 de metri cubi, care a fost cumpărată până acum, a fost plătită de către primărie cu 50.000 lei. „Primăria a alocat 50.000 de lei pentru lemne, care au fost achiziţionate încă din mai-iunie. Acum sunt uscate, sunt în stare perfectă de utilizare. În prezent comuna nu are probleme cu încălzirea în şcoli“, a spus Horia Balica, primarul comunei.

Primăriile plătesc lemnele pentru şcoli

Pentru că frigul a venit pe nepregătite şi deja au fost înregistrate temperaturi sub 5 grade, focul va fi aprins mai devreme în şcoli.

Deoarece numai 10 la sută din instituţiile de învăţământ din judeţ beneficiază de încălzire centralizată, sarcina de a suporta cheltuielile cu lemnele de foc le-a revenit în totalitate edililor.

„La ora aceasta, 10 la sută dintre şcolile din mediul rural beneficiază de termoficare proprie, iar 90 la sută se încălzezc cu sobe, care au fost reparate. Mă bucur că în momentul de faţă nu avem probleme privind încălzirea“, a mai spus Emil Mirică, inspector şcolar general al Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi. Potrivit edililor comunelor, dacă lemnele nu vor fi de ajuns pentru întreaga iarnă, fondurile vor fi suplimentate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite