Turnu Severin: Duty-free-urile lichidează stocurile de țigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vameşii inventariază, zilnic, stocurile duty-free-urilor
Vameşii inventariază, zilnic, stocurile duty-free-urilor

Pentru a limita contrabanda, duty-free-urile  nu mai  au voie să vândă țigări și alcool. În 45 de zile au obligația să lichideze stocurile. Fiecare din cele șase magazine duty-free mai are în stoc circa 10.000 de cartușe de țigări.

Lovitură de grație pentru traficanții de țigări netimbrate din Drobeta Turnu Severin. Cele șase magazine duty-free din Vama Porțile de Fier I, cea mai importantă sursă de aprovizionare cu țigări a pieței negre din Severin, au obligația ca în timp de 45 de zile să-și lichideze stocurile de țigări și băuturi alcoolice.

În data de 12 februarie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministrului Finanțelor Publice Nr. 202, prin care operatorii economici autorizați să desfășoare activitatea de comercializare de mărfuri în regim duty free au obligația să lichideze stocurile de băuturi distilate, rachiuri, lichioruri și alte băuturi spirtoase și produse din tutun, astfel încât la expirarea acestui termen în aceste magazine să nu se mai comercializeze aceste produse.

Inițiativa acestui ordin aparține ministrului de interne Vasile Blaga, care a declarat că traficul de ţigări rămâne o problemă importantă la frontierele României şi a cerut ca ţigările şi băuturile alcoolice să nu se mai vândă în magazinele duty-free, deoarece foarte multe dintre ţigările de contrabandă ajung în state membre UE, ceea ce pune în pericol aderarea României la Spaţiul Schengen.

Vameșii sunt cu ochii pe stocuri
Vameșii au obligația să ia măsuri de inventariere a stocurilor de produse până la epuizarea acestora. „Imediat după publicarea în M.O. a acestui ordin, am procedat la inventarierea stocurilor. De asemenea, urmărim, în fiecare zi, vânzările din aceste duty-free-uri. Le-am adus la cunoștință administratorilor acestor magazine că nu mai au voie să se aprovizioneze cu alte cantități”, ne-a declarat șeful Biroul Vamal Porțile de Fier I, Titu Nețoiu. Traficanții de țigări, clienții fideli ai acestor magazine, își fac ultimele provizii și deja se gândesc la alte surse de aprovizionare.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite