Turnu Severin: Dragoş-Virgil Bărbieru, constructorul cu mâini de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambiţios şi perseverent, Virgil a reuşit să demonstreze că deşi viaţa te poate priva de anumite lucruri, oricine are dreptul la o a doua şansă.

Virgil, sau „Vili”, cum îl alintă prietenii, are 31 de ani şi munceşte în domeniul construcţiilor. Din cauza unei situaţii mai delicate pe care a avut-o în familie, a fost nevoit să muncească de la vârsta de 12 ani.

„Părinţii mei erau despărţiţi, iar mama nu făcea faţă cheltuielilor. Am muncit în mai multe domenii. Timp de 11 ani am lucrat în pescuitul industrial pe Dunăre, nu îmi plăcea, stăteam în barcă şi pe ploaie şi pe vânt, dar nevoia nu îmi dădea de ales. Ţin minte şi acum că trebuia în iernile geroase să facem focul în barcă pentru a ne încălzi, de atunci m-am şi îmbolnăvit, făcusem aprindere la plămâni“, ne spune Virgil.

Neavând posibilităţi materiale, mama sa a hotărât să îi retragă de la şcoală pe el şi pe fraţii lui.

„Nici nu terminasem clasa a VII-a, când ne-a luat mama de la şcoală pe mine şi pe fratele meu geamăn. Tot atunci ne-am şi mutat din oraş la ţară, pentru că nu făceam faţă cheltuielilor. Copil fiind, la vremea aceea nu mi-am dat seama ce înseamnă să te laşi de şcoală. De atunci a trebuit să muncesc pentru a aduce un ban în casă“, mărturiseşte Virgil, care a fost nevoit să renunţe la pescuitul industrial din cauza problemelor de sănătate.

De opt ani lucrează
în construcţii

„Trebuia să muncesc, aşa că mi-am găsit de lucru în construcţii. La început nu eram prea încântat, apoi, când mi-am dat seama că am talent, am început să mă îndrăgostesc de meserie. Fac de toate, finisaje, interioare, mai nou şi instalaţii sanitare“, completează bărbatul.

Pe lângă talentul deosebit de care a dat dovadă în construcţii, acesta a mai argumentat că viaţa l-a îndemnat să se descurce în diverse domenii.

„Am învăţat să mă descurc în toate domeniile, îmi plac în general lucrurile migăloase, vreau să mă conving că totul iese perfect.  Am învăţat şi croitorie, mă pricep foarte bine la electronică, iar ce nu ştiu, învăţ“, adaugă Dragoş.

În urmă cu aprozimativ doi ani, a hotărât să îşi temine studiile, aşa că s-a înscris în programul „A doua şansă“.

„Am vrut să profit de această posibilitate. Dacă pe vremea când eram copil nu am putut termina şcoala, o pot face acum. Nu e o ruşine, am terminat clasa a şaptea, iar acum sunt în clasa a VIII-a, mai târziu, cu ajutorul lui Dumnezeu voi putea să termin liceul şi cine ştie, poate chiar şi o facultate, binenţeles în domeniul construcţiilor, pentru că asta îmi place cu adevărat“, încheie bărbatul.

Întrebări şi răspunsuri

Ai vreun regret în viaţă?
Da, chiar mai multe. Mi-aş fi dorit să am posibilitatea să îmi termin studiile când trebuia, să am o copilărie mai uşoară, cu mai puţine responsabilităţi.

Un sfat pentru tinerii din ziua de azi?
Să profite de toate oportunităţile pe care le oferă viaţa şi să preţuiască tot ceea ce au în jurul lor, în special părinţii. De asemenea, ar fi bine să realizeze că numai prin muncă vor putea agonisi ceva în viaţă.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite