Turnu Severin: Două tone de cereale, confiscate de poliţişti în operaţiunea “Silozul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au depistat, în trafic, un doljean care transporta 1000 kg de făină de grâu şi 1000 kg de tărâţe, fără documente legale, cu scopul de a le comercializa în Mehedinţi.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în cooperare cu specialişti ai Gărzii Financiare şi Direcţiei Agricole Mehedinţi au depistat, vineri după-amiază, în trafic, pe DN 56A, în apropierea comunei Punghina, pe C.G., de 32 ani, din judeţul Dolj, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de două tone cereale.
   
„Tânărul nu a putut prezenta documentele de provenienţă a mărfii, fapt pentru care, conform Legii 12/2006, s-a dispus măsura aplicării unei sancţiuni contravenţionale în cuatum de 3000 lei, precum şi indisponibilizarea, în vederea confiscării, a cerealelor şi a mijlocului de transport”, a precizat inspectorul Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi. 
   
Acţiunea poliţiştilor se înscrie în cadrul Planului „SILOZUL”, desfăşurat la nivel naţional, în perioada 15 iunie -15 octombrie a.c., şi are ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, depozitării şi comercializării de cereale şi a produselor procesate din cereale.

Efective de poliţişti şi specialişti ai Gărzii Financiare şi D.A.D.R. Mehedinţi vor acţiona, zilnic, pe raza judeţului Mehedinţi, în vederea implementării legislaţiei în vigoare privind modul de comercializare al cerealelor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite