Turnu Severin: Două autoturisme furate din Italia, reţinute în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autoturisme furate din Italia au fost indisponibilizate de către poliţiştii de frontieră orşoveni, în cadrul unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate. Maşinile, marca BMW şi FIAT, au o valoare totală de 42.000 lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră orşoveni au oprit, în trafic, la intrarea în municipiul Orşova, un autoturism BMW, înmatriculat în Italia, despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat.

La controlul documentelor autoturismului, oamenii legii au constatat că cel care se afla la volanul maşinii, M. Constantin (42 ani) din Turnu Severin, nu poate prezenta un document sau o procură care să ateste că este proprietarul autovehicului sau că îl poate folosi.

Continuând cercetările şi efectuând verificări suplimentare, poliţiştii de frontieră au stabilit că  autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din data de 31.01.2011. 

Autovehiculul a fost indisponibilizat, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept, iar şoferului i s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

Un alt autoturism furat din Italia, depistat la Şimian
Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au oprit, în trafic, la intrarea în localitatea Şimian, un alt autoturism înmatriculat în Italia, de data aceasta un Fiat, condus de L. Viorel (43 ani) din localitatea Pleniţa-  judeţul Dolj.

Existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autoturismului de către doljean, poliţiştii de frontieră  au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de el.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din data de 19. 04.2011.

Maşina, în valoare de 32.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi până la definitivarea cercetărilor, iar faţă de L. Viorel se efectueză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite