Turnu Severin: Doi kilometri de om, norma de muncă pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumite de stadiul lucrărilor finanţate cu fonduri nerambursabile pe DJ 670, autorităţile din Mehedinţi reclamă că patru oameni au muncit la opt kilometric de şosea. Preşedintele Consiliului Judeţean anunţă controale drastic la firmele care execută asfaltarea trnsonului Marga-Baia de Aramă.

Lucrări executate în ritm de melc şi cu forţă de muncă insuficientă. Este concluzia la care a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu, în ceea ce priveşte executarea lucrărilor pe un tronson al Drumului Judeţean (DJ) 670, respectiv Marga- Baia de Aramă.

Investiţia presupune covor asfaltic şi sistem pluvial, cu podeţe şi canale de scurgere a apei de ploaie, pe o porţiune de 35 de kilometri. Lucrările sunt efectuate de un consorţiu format din trei firme. Din păcate, potrivit preşedintelui Marius Bălu, resursele materiale şi cele umane nu sunt alocate în mod corespunzător.

“Gradul de implicare şi nivelul de seriozitate cu care tratează lucrarea diferă de la o firmă la alta. Vă asigur că am luat deja toate măsurile pentru a remedia defiecienţele cât mai repede. Mi se pare inadmisibil să tratezi 8 kilometri de drum judeţean cu patru oameni.

Vă asigur că voi sta pe capul lor, săptămână de săptămână, până când ne asigurăm că vor fi respectate prevederile contractual, fără să se facă rabat de la calitate sau de la termenul de execuţie”, a precizat Marius Bălu.

Finanţarea investiţiei, care se ridică la circa 30 milioane lei (fără TVA), se efectuează prin Programul Operaţional Regional, datorită unui contract încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Termenul de execuţie al lucrării este 1 august 2010, însă cel mai probabil acest termen va fi decalat, din motive obiective şi anume consolidarea podului natural de la Ponoarele.

Alte 30 milioane lei pentru tronsonul Negoieşti- Floreşti
Nu aceeaşi situaţie s-a înregistrat însă pe tronsonul Floreşti- Negoieşti- Baia de Aramă al aceluiaşi DJ 670, unde lucrările la reabilitarea asfaltului avansează foarte rapid. Pe acest sector, de 25 kilometri, se fac lucrări de modernizare care constă în consolidarea structurii rutiere, în asfaltarea acesteia şi în construcţia mai multor podeţe, ce vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. Drumul a intrat în reabilitare prin Programul Operaţional Regional, suma alocată fiind de circa 30 milioane lei (fără TVA), fonduri nerambursabile.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite