Turnu Severin: Doi copii s-au înecat, după ce s-au dat pe gheaţă pe un lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii susţin că nu pot interveni, în astfel de cazuri, decât pe timp de zi. Foto: Arhivă
Pompierii susţin că nu pot interveni, în astfel de cazuri, decât pe timp de zi. Foto: Arhivă

Doi copii au murit înecaţi, ieri după-amiază, după ce gheaţa unui lac de la marginea coloniei Ostrovul Mare, de lângă Porţile de Fier II, s-a spart.

Cei doi micuţi, prieteni şi vecini de bloc, de 10 şi respectiv 11 ani, şi-au ales ca derdeluş acest lac îngheţat. Cum temperatura a crescut în ultimele zile, gheaţa nu a fost suficient de groasă să-i ţină şi a cedat.

Dispariţia lor a fost semnalată după căderea întunericului, la ora 18,50, părinţii intrând în panică, după ce au văzut că cei doi nu se mai întorc de la joacă.

"La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă care a stabilit faptul că cei doi minori au fost văzuţi ultima dată, în jurul orei 16,30, în zona unui lac format de la o fosta carieră de piatră, unde s-a acumulat o cantitate mare de apă ce a îngheţat.

De asemenea, la o distanţă de circa 10-15 metri, faţă de mal, au fost observate două urme recente în gheaţă”, ne-a precizat Andreea Dobre, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Anunţaţi aseară, de poliţie, pompierii au hotărât să acţioneze de-abia a doua zi dimineaţă, întrucât se întunecase.

În lipsa pompierilor, sătenii au urcat într-o barcă şi au început să-i caute pe micuţi. I-au scos pe rând, dar medicii de pe salvare nu au mai putut face nimic pentru ei.

Poliţiştii continuă cercetările, în acest caz, pentru a afla de ce minorii erau nesupravegheaţi într-un loc periculos.

Cei doi copii vor fi înmormântaţi în Ajunul Crăciunului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite