Turnu Severin: Doi agenţi de la Rutieră, felicitaţi în prezenţa şefilor IGPR, după ce au refuzat 100 euro mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Dolj a oferit, ieri, mită poliţiştilor orşoveni de la Rutieră, după ce a fost prins depăşind linia continuă.  Agenţii care au refuzat banii au fost, astăzi, felicitaţi.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în colaborare cu DGIPI, au prins în flagrant un tânăr, în timp ce încerca să mituiască un poliţist.

Fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Orşova- Biroul Rutier l-au depistat, joi după-amiază, în trafic, pe S.A., din comuna Poiana Mare- jud. Dolj, "în timp ce efectua o manevră de depăşire a unui autoturism într-o zonă în care această manevră era interzisă".

Momentul depăşirii neregulamentare a fost filmat (Foto jos)

Momentul depăşirii neregulamentare a fost filmat

Fiind oprit, S.A. le-a promis, oamenilor legii, bani pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi pentru a nu i se suspenda carnetul.

“Deoarece era şofer în Spania şi depindea foarte mult de permisul de conducere, ne-a rugat, între ghilimele, să ne înţelegem, fapt pentru care- în primă fază- ne-a oferit 50 de euro.

Am refuzat, el a insistat şi ne-a oferit suma, de această dată, de 100 de euro. De fiecare dată l-am refuzat şi am sesizat DGA Mehedinţi”, ne-a spus ag. şef adjunct Ionuţ Fişter, de la Poliţie Rutieră Orşova. 

Pentru colegul său, agentul principal Emanuel Cotarcea, a fost prima experienţă de acest gen în cei şase ani petrecuţi, până acum, în structură.

“A fost primul caz, pentru mine. Mi-am făcut datoria împreună cu colegul”, ne-a spus agentul principal Emanuel Cotarcea, care lucrează în poliţie de şase ani, iar la Rutieră de unul.  

Cei doi agenţi au primit diplome de merit

Cei doi agenţi de poliţie au refuzat oferta şi l-au condus pe şofer la sediul Poliţiei Municipiului Orşova în vederea efectuării unor verificări suplimentare informând, totodată, ofiţerii DGA de la Mehedinţi.

“În baza sesizării, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu sprijinul D.G.I.P.I., l-au depistat în flagrant pe S.A. în timp ce oferea unuia dintre agenţii de poliţie 100 euro în scopul menţionat anterior”, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, procurorul de caz dispunând cercetarea acestuia în stare de libertate.

Cei doi agenţi au fost felicitaţi, astăzi, în prezenţa comisarului şef Lucian Diniţă, directorul Direcţiei  Rutiere din cadrul IGPR, dar şi a comisarului şef Adrian Botezatu, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Prevenire.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite