Turnu Severin: Directori somaţi să-şi facă temele în presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi cei care au nevoie de consiliere sunt aşteptaţi, de Marilena Ticuşi, la Camera 12 din Prefectură
Toţi cei care au nevoie de consiliere sunt aşteptaţi, de Marilena Ticuşi, la Camera 12 din Prefectură

Şefii instituţiilor publice şi purtătorii lor de cuvânt sunt acuzaţi de prefect că stau prea mult în birou. Ion Mîţu deplânge situaţia firmelor înfiinţate de tinerii întreprinzători din Mehedinţi în ultimul an.

Directorii deconcentratelor, mai ales ai instituţiilor care derulează programe guvernamentale de relansare economică sunt atacaţi dur de Prefectură.

În cadrul unei întâlniri avute, ieri, prefectul Ion Mîţu s-a arătat nemulţumit de modul în care sunt popularizate programele şi proiectele menite să sprijine populaţia, dar şi agenţii economici.

El a deplâns situaţia firmelor înfiinţate de tinerii întreprinzători din Mehedinţi în ultimul an şi i-a ameninţat pe directori cu o monitorizare atentă în ceea ce priveşte apariţia în mass media. 

“Sunt foarte multe programe de care oamenii habar nu au. Sunt o grămadă de lucruri pe care dumneavoastră, ca directori, trebuie să le spuneţi cetăţenilor, iar singura formă este să ieşiţi din birou.

De astăzi, voi monitoriza fiecare director în parte, să văd când apare, cu ce apare şi nu să tragă presa de ei”, a spus reprezentantul guvernului în teritoriu.   

image

Birou de consiliere în prefectură
Unul din argumentele prefectului a fost faptul că în acest an, în Mehedinţi, s-au înfiinţat doar 20 de firme pentru tinerii întreprinzători, deşi statul le acordă 10.000 euro, nerambursabili.

“Nu reuşim să accesăm nici măcar banii pe care guvernul îi pune la dispoziţia noastră, din cauza unei lipse de informare.

Vă dau un singur exemplu. Mehedinţiul se află pe ultimul loc, în ţară, în ceea ce priveşte numărul firmelor înfiinţate de întreprinzătorii tineri, pentru care statul acordă sume substanţiale pentru dezvoltarea afacerilor.

La nivel naţional s-au înfiinţat aproape 4.000 de astfel de firme, în timp ce la noi doar 20.” a spus Mîţu.

La iniţiativa prefectului, de astăzi, camera 12 din Prefectură le stă la dispoziţie celor care au nevoie de consiliere şi îndrumare.  


Directorii instituţiilor nu se simt vizaţi de observaţii
Întrucât prefectul nu a făcut publice, în cadrul şedinţei, numele instituţiilor, reprezentanţii acestora susţin că nu se simt vizate de atac. Mai mult, unii dintre ei nu au dorit să ofere o reacţie privind declaraţiile acuzatoare ale prefectului, iar alţii au amânat răspunsul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite