Turnu Severin: Dineu caritabil pentru ajutorarea copiilor bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

57 de produse, donate de renumiţi designeri şi actori români au fost, duminică seară, scoase la licitaţie. Cu cei aproape 10.000 euro strânşi, vor fi ajutaţi copiii bolnavi de cancer, dar şi câteva cazuri sociale din Mehedinţi.

Asociaţia “Cordelia” şi Primăria Severin, în parteneriat cu Asociaţia “Salvează vieţi” şi Crucea Roşie Mehedinţi au organizat, duminică seară, un dineu caritabil intitulat “Mărgăritare pentru ciopii”, în cadrul căruia au fost puse în vânzare mărţişoare create de renumiţi designeri şi actori români.

Evenimentul a fost prezentat de Ştefana Samfira, fiica marelui actor Florin Zamfirescu, cea care a muncit la strângerea obiectelor licitate.

Dintre cei care au oferit diverse obiecte, amintim pe Adela Popescu, Manuela Hărăbor, Valeria Sitaru, Florin Zamfirescu, Cătălina Mustaţă, Crina Matei, Wilhelmina Artz, Cristian Samfira, Kinga Varga, David Sandu, Iris Şerban, Giuka by Georgiana Constantinescu, Dan Pierşinaru, Loredana Merişan şi Angi Ciobanu.

“Au fost 57 de produse... eu am vorbit cu creatorii, a fost o muncă de trei săptămâni, de alergătură, în Bucureşti.

Sigur, au fost câţiva la început care mi-au cerut să vadă istoricul asociaţiei şi mi se pare corect, pentru că sunt multe organizaţii care apar peste noapte (...) Sigur că eu am prezentat o garanţie, însă au fost bucuroşi, promţi şi au donat obiecte foarte frumoase”, ne-a spus Ştefana Samfira, ambasadorul Asociaţiei “Cordelia”. 

Oamenii de afaceri din Mehedinţi, reprezentanţi ai deconcentratelor, dar şi ai administraţiei publice locale, s-au întrecut în a licita care mai de care obiectele donate.

Cel mai activ a fost omul de afaceri timişorean Georgică Cornu, care a scos din buzunar nu mai puţin de 12.740 lei.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Cel mai scump obiect care a fost pus în licitaţie a fost set colier şi pandantiv, donat de David Sandu, preţul de pornire fiind de 1400 lei. 

Valoarea fondurilor strânse, duminică seară, se ridică la 41.720 lei, iar cea mai mare parte a lor vor merge la Asociaţia “Salvează vieţi” pentru a întregi suma necesară înfiinţării centrului de excelenţă în tratarea copiilor bolnavi de leucemie şi alte forme de cancer.

“Iată că avem oameni care răspund afirmativ unor astfel de acţiuni. Sunt oameni care au dovedit că în afara faptului că se pricep la afaceri, politică sau la administraţie, au arătat că pot să fie filantropi.

Graţie acestor oameni, am reuşit să colectăm 41.720 lei. Cea mai mare parte a banilor vor merge către Asociaţia "Salvează vieţi", o parte dintre ei vor fi folosiţi pentru susţinerea centrului de autişti înfiinţat, în Severin, de noi, dar vom ajuta şi câteva cazuri sociale şi medicale din judeţul Mehedinţi”, ne-a spus Delia Rîmniceanu, vicepreşedintele Asociaţiei Cordelia.

Pentru promovarea proiectelor iniţiate de Asociaţia Cordelia, Adevărul de Seară Severin a primit două distincţii, reprezentând trofeul recunoştinţei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite