Turnu Severin: Deţinuţii vor avea parte de o masă festivă de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele din penitenciar aşteaptă noaptea dintre ani.
Persoanele din penitenciar aşteaptă noaptea dintre ani.

Trei dintre ei, care s-au remarcat de-a lungul anului printr-un comportament bun, vor fi liberi să plece acasă pentru a petrece Revelionul alături de familie.

Chiar dacă se află după gratii, noaptea de Revelion va fi una specială şi pentru cei 450 de deţinuţi de la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Aceştia vor avea parte de un meniu special, diferit de cel de zi cu zi, astfel că de pe mese nu va lipsi friptura de porc cu garnitură de orez şi prăjiturile. În plus, dacă într-o zi obişnuită, deţinuţii au voie să privească la televizor până la ora 22.00, de Revelion vor putea urmări toate canalele preferate fără nicio restricţie orară.

Ieşiri la teatru

De altfel, luna decembrie este pentru deţinuţi una cu totul specială. Asta pentru că, în mod excepţional, pot primi chiar şi patru pachete de la familie: unul de ziua naţională, iar celelalte cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Mulţi dintre cei care însă nu sunt vizitaţi de nimeni au primit plase cu cadouri de la firmele colaboratoare sau de la biserici cum ar fi Casa Nehemia şi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.  Şi pentru că este o lună mai specială, deţinuţii au avut parte zilele acestea şi de ieşiri la teatru şi concerte de colinde.

„Îmi lipseşte mult familia aici, după gratii, mai ales acum, de Sărbători, dar mă consolez cu gândul că mai am doar câteva luni şi ies. În rest, ce să zic, nu mă plâng, ai mei mi-au adus două pachete cu mâncare ca să nu duc lipsă de nimic. Sper să nu mai ajung la puşcărie niciodată“, ne-a spus unul dintre deţinuţi.

Minivacanţă pentru trei puşcăriaşi

Trei dintre ei sunt cei mai norocoşi, întrucât administraţia le permite să părăsească penitenciarul pentru a petrece alături de familie. Deţinuţii care vor beneficia de această permisiune au fost atent selecţionaţi de către conducerea instituţiei din rândul celor cu un comportament adecvat, care participă frecvent la activităţi lucrative şi manifestări socio-culturale. „Unul are doar o zi liberă, iar ceilalţi doi, câte trei zile libere. Vor părăsi penitenciarul pe 30 decembrie, iar sâmbătă dimineaţă vor trebui să se întoarcă“, a declarat directorul Penitenciarului Severin, Gheorghe Săvescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite