Turnu Severin: Depozit ilegal de cereale, descoperit de poliţiştii mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost găsite şi cereale depozitate în condiţii improprii. Foto: IPJ Mehedinţi
Au fost găsite şi cereale depozitate în condiţii improprii. Foto: IPJ Mehedinţi

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au descoperit, în Drobeta Turnu Severin, un depozit ilegal de cereale. Administratorul acestuia s-a ales cu dosar penal şi a fost sancţionat cu 12.000 lei. 

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au identificat, săptămâna trecută, împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare, D.S.V., Direcţiei Agricole şi Protecţiei Consumatorilor Mehedinţi, o societate comercială ce avea ca profil de activitate comercializarea cerealelor.

Poliţiştii au descoperit, la unul dintre punctele de lucru ale societăţii, un depozit în care au fost găsite diferite cantităţi de cereale (porumb boabe, grîu, floarea-soarelui, tărâţe, etc.), depozitate în condiţii improprii, societatea nefiind autorizată ca depozit de cereale şi neavând documente de evidenţă contabilă primară care să ateste cantităţile scriptice de produse.

Cereale depozitate în condiţii improprii. Foto: IPJ Mh



Potrivit IPJ Mehedinţi, “fiind extinse verificările cu privire la provenienţa acestor cantităţi aflate în gestiune, s-a stabilit faptul că în luna noiembrie 2010, administratorul societăţii a achiziţionat şi comercializat cereale fără documente legale”.

Cereale depozitat aiurea. Foto: IPJ Mehedinţi

Cereale găsite într-un depozit din Severin. FOTO: IPJ Mh

Cereale depozitat aiurea. Foto: IPJ Mh


Faţă de bărbat, poliţiştii- împreună cu ceilalţi specialişti- au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.000 lei şi au dispus confiscarea sumei de 8.200 lei, ce reprezintă contravaloarea a 11.000 kg cereale achiziţionate şi comercializate fără documente de provenienţă.

Totodată, oamenii legii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat Parchetului competent cu soluţionarea cazului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite