Turnu Severin: Dennis Sbîrcea, liceanul care va simula ca procuror instrumentarea unui caz împotriva SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentul elevului este incontestabil reliefat prin diplomele obținute în urma participărilor la o multitudine de concursuri și proiecte.

E  un elev talentat, sigur pe el şi cu potenţial. Marea lui pasiune este limba engleză, pe care a descoperit-o încă din clasele mici. ”Iubirea pentru engleză mi-a fost insuflată încă din clasele primare, de către dascălii pe care i-am avut”, ne spune elevul.

Dennis a participat la concursuri de specialitate, chiar şi la fazele naţionale. „Am participat din plăcere şi pentru a-mi evalua cunoştinţele, niciodată nu am avut intenţia de a primi vreun premiu. Beneficiez de un ajutor necondiţionat din partea profesoarei mele, Loredana Fota şi din partea familiei mele care mă sprijină în tot ceea ce fac”, relatează acesta.

Pe lângă aptitudinile deosebite pe care le are pentru limba engleză, a obţinut rezultate deosebite şi la literatură, unde a câştigat premiul III şi menţiune la fazele naţionale. De la vârsta de 10 ani, elevul practică şi ninjutsu, disciplină la care s-a remarcat în urma participării la nenumarate concursuri în domeniu, câştigând centura verde şi numeroase alte premii.

„De când am început să practic ninjutsu, am fost atras de Orient şi tot ce presupune acesta. Am început să învaţ limba japoneză singur, pe baza unor cărţi”, ne spune acesta.

A publicat  multiple articole în revista şcolii, meritele fiindu-i recunoscute atât de profesori cât şi de către colegi, care îl invidiază deseori.

Face machete ale obiectivelor turistice

Elevul s-a implicat în proiecte de voluntariat şi a participat, la concursuri ca „Anti-violenţă”  etapa judeţeană, ce consta în spoturi publicitare care transmiteau mesaje anti-violenţă.

Momentan, pe lângă activităţile şcolare, pe care nu le neglijează,  are în desfaşurare un proiect la nivel naţional pe bază de machete. „Fac tot posibilul să obţin aprobările necesare.

Este un proiect foarte important pentru mine. Fiecare oraş va avea o echipă de câteva persoane, care va trebui să construiască o machetă  punând in evidenţă valorile fiecărui oraş. Sper să se implice cât mai multe persoane, intenţionez să organizez şi schimburi de experinţă cu membrii echipelor”, declară elevul.

În viitorul apropiat, Dennis va participa la o simulare academică a Naţiunilor Unite , desfăşurată în Galaţi. „Simularea are ca scop educarea participanţilor în privinţa problemelor internaţionale, dezvoltarea abilităţii de dezbatere şi  câştigarea experienţei în diplomaţie. Totul se desfăşoară în limba engleză. Eu sunt  procuror şi reprezint Iranul într-un proces simulat dus împotriva SUA, din cauza unui incident în care o nava de razboi americană a doborat un avion de pasageri, soldat cu 270 de morţi. Proiectul nu influenţează în nici un fel cazul real. În principiu, totul depinde de puterea de dezbatere şi de cât de mult ai cercetat în legatură cu acel caz înainte”, ne relatează Dennis.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce aşteptări ai de la viitor?

D.S: Tot ce imi doresc e să pot fi un sprijin pentru cei din jur, să reuşesc să îmi duc la bun sfârşit toate obiectivele propuse şi binenţeles să îmi fie recunoscute meritele.

Ai vreun model pe care îl urmezi?

D.S.: Îl consider un model pe Che Guevara, nu în tot ceea ce a făcut binenţeles, dar a fost un sprijin pentru multă lume şi aş vrea să îi urmez exemplul.
 
Ce-i place?
Sunt pasionat de muzică si de arheologie. În vacanţe îmi place să călătoresc, să cunosc oameni noi şi să socializez..
Ce nu-i place?
 Mă deranjează, în primul rând, obişnuinţa altora de a nu face nimic, eu sunt o fire activă şi nu mă imaginez neavând o activitate. De asemenea, ma deranjează în mod special corupţia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite