Turnu Severin: Denisa Elena Dobrescu, profesoara de religie de pe micile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A urmat cursuri de bucătărie, jurnalism, secretariat, teologie şi drept, iar acum are propria rubrică TV.

Tânăra îi învaţă tainele religiei pe elevii de la Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean din Severin.

„Am debutat în învăţământ imediat după absolvirea facultăţii, fiind titulară pe catedra de Religie - Istoria Religiilor în cadrul Colegiului Tehnic Lorin Sălăgean, unde activez şi în prezent“, ne spune aceasta.  

În perioada 2000 - 2004 a urmat şi Şcoala de Jurnalism Felix Aderca din Craiova, cursurile de formare profesională pentru bucătari, considerând util acest lucru pentru o femeie, şi pe cele de secretariat informatizat. La terminarea acestora a finalizat şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

„Plictisindu-mă să-mi împart timpul doar între şcoală şi casă, am urmat multe cursuri de formare profesională. Toate mi-au prins bine la un moment dat. Spre exemplu, cel de bucătar mi-a folosit în momentul când am plecat din Craiova, pentru a mă muta singură în Severin“, ne spune tânăra.

Vorbeşte turca şi japoneza

Începând de anul trecut, este înscrisă la Şcoala Doctorală din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. În paralel cu meseria de profesor, tânăra cochetează şi cu televiziunea. De aproape trei ani este cunoscută de severineni ca prezentatoare a rubricii Horoscop, la un post local de televiziune.

„Intenţionez ca în perioada imediat următoare să termin doctoratul, să pot să echivalez studiile cu gradul I din învăţământ. În plus, intenţionez să mă înscriu la cursurile de ambarcaţiuni mici“, încheie profesoara.

Elena Dobrescu vorbeşte fluent patru limbi, printre care turca şi japoneza, şi se simte bine când ascultă muzică, citeşte sau pescuieşte.

Întrebări şi răspunsuri
De ce aţi optat pentru teologie?

Consider că religia este foarte importantă în viaţa unui om. Ne naştem cu sentimentul religios şi cu afectele acestea pozitive cu care suntem înzestraţi şi ţine doar de noi să încercăm să le fructificăm. Dacă aş lua totul de la capăt, aş face acelaşi lucru.
Mai sunt tinerii din ziua de azi interesaţi de religie?
Având în vedere faptul că învăţământul merge în direcţia în care merge, fiecare îşi arată disponibilitatea. Acum, eu cred că pentru tineri toate materiile sunt importante, îi ajută într-un fel în viaţă. Din câte am observat, sunt interesaţi şi mă bucur că este aşa.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite