Turnu Severin: Decizie a Consiliului Local, contestată de prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mașinile parcate neregulamentar nu vor mai fi ridicate de către Poliția Comunitară, așa cum se întâmpla până acum. Până când instanța va da un verdict, șoferii nu pot fi trași la răspundere decât de Poliția Rutieră.

Hotărârea Consiliului Local Severin, din anul 2008, conform căreia staționarea neregulamentară a mașinilor este constatată de către poliția comunitară, a fost atacată în contencios administrativ, la Tribunalul Mehedinți, de către prefectul județului, Ion Mâțu.

Hotărârea conferea dreptul agenților de la Poliția Comunitară de a bloca și ridica orice autovehicul parcat ilegal.

„Consider că hotărârea care stabileşte blocarea şi ridicarea maşinilor încalcă legea şi am hotărât să o atac în contencios. Sunt de acord ca şoferii care parchează în zonele interzise să fie amendaţi de poliţia rutieră, dar nu de primărie sau poliţia comunitară”, susține Ion Mâțu.

6000 de amenzi într-un an
În momentul în care mașina era ridicată, proprietarul era nevoit să plătească o amendă care putea ajunge și la 700 de lei, sumă la care era adăugată o chirie pentru fiecare zi în care mașina rămânea în parcul auto.

Potrivit prefectului, din momentul în care hotărârea a intrat în vigoare și până în prezent s-au dat aproximativ 6000 de astfel de sancțiuni.

„Am plătit 800 de lei ca să-mi scot mașina din parcul auto, doar pentru că am lăsat-o 15 minute în fața unei instituții unde aveam de lăsat niște acte. Nu mi se pare corect”, ne-a spus Emil Buciuveanu, un șofer de 46 de ani.

Până când instanța se va pronunța cu privire la contestația depusă de prefect, hotărârea Consiliului Local este suspendată, însă ar putea reintra în vigoare dacă atacul va fi respins de către Tribunal.

Până atunci, șoferii nu pot fi sancționați pentru staționare ilegală, decât de către Poliția Rutieră, iar nicio mașină nu va mai fi ridicată de pe carosabil.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite